Kremering för viktigt vittne vid påkörning av Red Bull-arvinge försenad, polisen ber om detaljerad obduktion

Chiang Mai-

Polisen i Chiang Mai, på ledning av Thailands premiärminister, har bett familjen till ett stort vittne i fallet med Vorayuth Yoovidhya, som är arvtagare till Red Bull (TCP Group), att fördröja kremeringen av vittnet, som dödades i en motorcykelolycka förra veckan.

Vi har gett omfattande bevakning av detta fall tidigare. Hela artikeln om vittnet som dödades kan hittas genom att klicka här.

40-åriga Jaruchart Martthong, 40, från Chiang Rai, dödades i en motorcykelolycka torsdagen den 30 juli där en annan förare var inblandad. Polisen i Mueang Chiang Mai sa att CCTV-filmer visar att Jaruchart försökte köra om en andra motorcykel men misslyckades och tappade sedan kontrollen och kraschade. Alkohol hittades i båda förarnas system enligt ett polisuttalande.

Jarucharts vittnesmål i 2012 års hit och spring-fall som involverade Vorayuth, som har fängslat Thailand, hävdade att Vorayuth inte körde fort under händelsen, vilket motsäger vetenskapliga bevis enligt kriminaltekniska utredare på olycksplatsen.

Incidenten 2012 ledde till att en 47-årig polisman avled. Vorayuth flydde senare landet och missade flera domstolsframträdanden. Förra veckan kom det fram att Riksåklagarens kansli beslutat att lägga ned åtalet i ärendet. En av huvudorsakerna till att anklagelserna lades ner var det påstådda vittnesmålet från Jaruchart och ett andra stort vittne, som fortfarande är vid liv.

I morse bad Chiang Mai-polisen Saman och Mrs Ta Wang Moon, adoptivfar och mor till Jaruchart, att utföra en fullständig och detaljerad obduktion. Denna begäran kom på dagen för den planerade kremeringen och den religiösa ceremonin. Detta kommer när en åklagarpanel med åklagarmyndighetens kontor undersöker om nedläggningen av anklagelserna mot Vorayuth var laglig och uppfyllde normala regler. Polisen i Chiang Mai hade tidigare sagt att inga fulspel eller bevis på någon annan orsak än motorcykelolyckan orsakade Jarucharts död.

Men eftersom fallet är framträdande och med några på sociala medier och i allmänheten som efterlyser mer öppenhet och ifrågasätter sammanträffandet av att ett stort vittne dör medan fallet är under utredning, kommer Chiang Mai-polisen återigen att undersöka Jarucharts kropp. Begäran gjordes på grund av att Thailands premiärminister, Prayut Chan O'Cha, bad om att åtgärderna skulle vidtas för transparensändamål.

Jarucharts familj gick med på att skjuta upp själva kremeringen men fick fortsätta med alla andra religiösa ritualer i morse eftersom begravningsriterna tidigare hade planerats till idag. Efter att de återstående religiösa riterna har slutförts i dag vid Ban Rong Bon Crematorium kommer polisen att ta vård av Mr. Jarucharts kropp för en fullständig och detaljerad obduktion.

Ett beslut angående om nedläggningen av åtal gjordes enligt förordning och korrekt från kommittén som granskar omständigheterna bakom ärendet väntas senare i veckan.

Fotokredit: Naew Na

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/