Thailand håller första mötet i den nationella 5G-kommittén, visar brett stöd för teknik

BANGKOK-

Det första mötet med den nationella 5G-kommittén denna vecka i Thailand såg en allmän överenskommelse om att stödja femte generationens (5G) trådlös kommunikationsteknik till fördel för alla, enligt Associated Press.

Mötet leddes av premiärministern och försvarsministern, general Prayut Chan-o-cha, och såg ett utkast till plan för den första fasen av 5G-stödet godkännas. Mätvärden för effektiviteten av den teknik som organet har valt inkluderar ett nätverk som arbetar med inte mindre än 100 megabyte (MB) per sekund i kommunala områden och 50 MB i andra områden tillsammans med inte mindre än 98 procent av allmänheten som har tillgång till 5G-signaler , med Eastern Economic Corridor och Smart Cities att ha 100 procent täckning.

Pilotprojekt på kort sikt godkändes också av kommittén, inklusive 5G som används för att förbättra jordbruket vid Pha Mhee Training Center i Chiang Rai, Roi Jai Rak-projektet i Chiang Mai-provinsen och Smart Hospital-projektet vid Siriraj Hospital, Bangkok, som är att se anläggningen ta sig an kritisk teknik och 5G-förbättringar.

Principer för att främja 5G-användning inom industrisektorn godkändes också. Målet med kommittén är att banbryta ett omfattande, jämlikt och effektivt 5G-användande över hela landet.

Pattaya News noterar att Chonburi och Pattaya-området också är en testmarknad för 5G eftersom Pattaya ses som mittpunkten för Eastern Economic Corridor-projektet som förväntas få betydligt fler besökare till området, särskilt från affärssektorn, över nästa decennium.

Du kan läsa mer om lokala insatser som involverar 5G i Nongprue och det lokala samhället här.

Tio uppsättningar 5G WIFI "Smart Poles" kommer till Pattaya-området med start denna månad

Foto/Original källa: Thai National News Bureau

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/