Två misstänkta från Kamerun greps i Bangkok för bedrägeri med gummihandskar online, följt av arrestering av sin kollega i augusti

Bangkok -

Två misstänkta från Kamerun Tanyi Bertrand Ntui, 32, och Nforbi Fun Noah, 25, greps för att ha drivit ett falskt onlineföretag för att ha sålt medicinska handskar utomlands och penningtvätt.

Gripandet, som genomfördes av Consumer Protection Police Division (CPPD), följde på att deras kamerunska kollega, Ferdinan Ayad Akbor, och en thailändsk medborgare tidigare greps i augusti.

Läs mer om den tidigare arresteringen som vi täckte HÄR

Det påstådda bedrägeriföretaget drevs under en webbplats www.grandig.com, som hävdade att de tillverkade handskar av latex, nitril och vinyl för försäljning internationellt. Det hade enligt uppgift lurat offren att överföra mer än 57 miljoner baht till sina bankkonton.

Utredningen avslöjade att Ferdinand skulle överföra summan pengar från bedragna offer till Tanyi och Nforbi innan han överförde dem till sin chef som enligt uppgift bodde utomlands via Bitkub.com

Tanyi greps enligt uppgift idag, den 30 september, medan han diskret arbetade som utländsk lärare på en skola i Trang-provinsen medan Nforbi arresterades i Chiang Mai-provinsen senare samma dag.

De misstänkta fördes till CPPD i Bangkok för ytterligare förhör. Båda åtalades inledningsvis för samverkan i offentligt bedrägeri, införande av falsk information i ett datorsystem och penningtvätt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.