Inslag: Veckans läsartalkback-resultat angående frågan "Bör utlänningar vara inblandade i thailändska politiska protester"?

Särdrag:

Varje vecka har vi en ny funktion som fokuserar på att ställa en fråga till våra läsare, sammanställa dina svar och sedan lyfta fram några av de bästa svaren i en uppföljningsartikel. Den ursprungliga frågan kommer vanligtvis att ställas i början av veckan med uppföljning och resultat i slutet av veckan.

  För att läsa mer om veckans fråga, kolla det ursprungliga ämnet nedan:

Läsare Talkback: Bör utlänningar involvera sig i thailändska politiska protester?

Och resultaten finns i:

Resultatet och svaret var överväldigande NEJ, utlänningar bör inte vara inblandade i politiska protester i Thailand. Kom ihåg att detta är läsarnas åsikter och kanske inte återspeglar dem från The Pattaya News Company Limited.

  Några höjdpunkter på svaren är nedan, dock både positiva och negativa:

Earl: Jag är amerikan (förlåt) och jag kommer att flytta till Thailand med min thailändska fru. Jag var där förra året och älskar det där. Jag är väldigt aktiv i fredliga demonstrationer hemma på grund av att vår regering är den värsta den har varit på de 68 år jag har bott här. Jag vet att jag kommer att vara gäst i det landet och borde hålla mig borta från allt det politiska, men om min thailändska familj protesterar och det är enormt, så vet jag inte om jag skulle kunna hålla tillbaka. Efter att ha hört talas om thailändska fängelser lovar jag att bli en gentelman 🙂 Jag gillar vad Ken säger om att kontakta vår ambassad!

Sam: Bara frågan är lite irriterande. Alla borde vara med när orättvisa och godtycke står i vägen för yttrande- och livsfrihet. Jag förstår inte Farangs som bara blundar och vill överlåta allt till thailändarna själva. Alla som har bott här i år eller årtionden känner till verkligheten. Så vad är det för fel att visa lite sympati? Situationen i Thailand och turismen har varit i ett fall i åratal – långt före Covid. Kommer tystnad eller blind lydnad att hjälpa? Jag antar att det finns en anledning till att hundratusentals tar sig ut på vägen. Jag själv ser det, förstår det och kommer moraliskt bistå så länge jag kan. Livet är viktigt oavsett orsak eller hudfärg. För oss alla.

Stephen: Absolut inte. Vi är inte thailändare, vi röstar inte, vi är inte invånare, bara gäster. Lämna thailändsk politik till thailändarna. Att vara gift med en thailändare eller ha thailändska barn eller ett jobb och betala skatt är irrelevant.

George: Nej, jag är från Australien och vi är inte där för att blanda oss i ett annat lands politik. Detta är upp till folket i Thailand

Charlie: Min syn på vad det är värt är att direkt engagemang genom att säga att delta i protestsammankomster är oacceptabelt för utlänningar – det har funnits (och fortsätter att finnas) gott om nyheter om utländsk inblandning i andra nationers politiska processer. Men att framhäva oacceptabla handlingar, från NÅGON sida, är helt acceptabelt så länge det är baserat på faktainformation.

Ken: Det bästa för foreingers att göra är att kontakta deras ambassader och be deras regeringar och ambassadörer att fördöma vad som händer i vårt adopterade land.
Som många har sagt är vi gäster. Att bli fysiskt involverad kan resultera i att du utvisas eller nekas ditt nästa visum. Tro inte för en minut att CCTV och andra bilder inte kommer att granskas av Thai Immigration. Det betyder dock inte att du inte kan uttrycka din åsikt till dina regeringar.

Evan: Om du inte är berättigad att rösta i Thailand så tycker jag att du inte ska ha något att säga till om och inte engagera dig.

Tim:

Ska utlänningar engagera sig? Nej. Inte om de inte vill bli utvisade snabbt. De thailändska myndigheterna kommer med säkerhet att hålla utkik efter utlänningar i protesterna. Jag skulle inte vara det. Jag skulle vara i en bar och se dem gå förbi om jag var i Pattaya. Eller så skulle jag lämna området snabbt vilket är mycket bättre. 
Men det är bra att ha en åsikt. Precis som mina europeiska vänner gör om Brexit eller Donald Trump. 
Många utlänningar utanför kanske tror att om Prayuth avgick i morgon och fria och rättvisa val ägde rum, skulle den nya thailändska regeringen plötsligt öppna upp och kickstarta turismen. Det skulle de inte. De skulle vara lika rädda som Prayuth är nu. Det blir ingen riktig öppning utan vaccin. 
Jag har redan gett tusentals baht till människor som behöver mata sina barn på grund av förlorad inkomst. Jag har spenderat en sexsiffrig summa i kungariket under 11 år bara för att bli stämplad som en "smutsig farang" av makterna. Min by i Storbritannien har inte haft ett enda fall av Covid 19 i den här pandemin. Anutins tweets som sedan raderades visade mig vad myndigheterna verkligen tycker om oss.
Det råder ingen tvekan om att Covid 19 är en gudstjänst för de ultrakonservativa thailändarna som generats av västerländska tabloider genom åren med sina förslappade sexturismberättelser. De vill inte ha tillbaka västerländska turister och vissa har faktiskt anklagat västerlänningar för att ligga bakom protesterna. 
De representerar inte majoriteten av thailändare enligt min mening. De flesta av de jag känner (inte bartjejer) vill ha tillbaka turister om de kan garanteras vara fria från Covid 19. Testning vid avresa, 5 dagars karantän och omtest skulle få 99% av fallen för tillfället.
Vissa kanske hävdar att jag försöker döma Thailand efter västerländska standarder, men det är jag inte. Majoriteten vill ha demokrati av västerländsk typ och fria och rättvisa val.
Jag tycker inte att det är fel att uttrycka åsikter till stöd för detta.
  Tack för din feedback överlag, vi uppskattar det!
Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/