Thailand vecka i recension: De fem bästa nationella berättelserna i Thailand för den senaste veckan

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 19:e till den 25:e oktober, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. 39 kinesiska turister anländer till Bangkok och testade negativt för Covid-19 hittills, bekräftar turist- och sportministern idag

Thailand har nu välkomnat den första gruppen turister från Shanghai, Kina förra veckan under programmet Special Tourist Visa (STV). De flesta av dem hade planerat för en långtidsvistelse på högst 270 dagar och reser mest till stränder nära huvudstaden. Minst 400 kinesiska turister förväntas besöka landet i början av november om programmet har visat sig vara framgångsrikt med den första gruppen, enligt turist- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn, som hävdar att de kommer att generera turistintäkter på cirka 800,000 XNUMX baht per person under hela resan .

39 kinesiska turister anländer till Bangkok och testade negativt för Covid-19 hittills, bekräftar turist- och sportministern idag

2. Prodemokratiska demonstranter i Bangkok marscherar till regeringshuset för att kräva att premiärministern avgår inom tre dagar

Prodemokratiska demonstranter hade ökat intensiteten i sina demonstrationer för att kräva premiärminister Prayuth Chan-O'Chas avgång och hans militärregering genom att marschera från Bangkoks Victory Monument till regeringshuset förra veckan. Demonstranter skickade ett formellt avskedsbrev till premiärminister Prayuth till polisbefälhavarna och insisterade på att de bara kommer att sluta protestera om han avgår inom tre dagar. Premiärministern hade senare ignorerat deras krav, vilket resulterade i att flera kommande planerade protester hölls denna vecka.

Sammanfattning: Prodemokratiska demonstranter i Bangkok marscherar till regeringshuset för att kräva premiärministerns avgång inom tre dagar

3. Den thailändska regeringen avslutar uttalandet om en allvarlig nödsituation i Bangkok

Den thailändska regeringen har dragit tillbaka det allvarliga undantagstillståndet i Bangkok efter Prayuth Chan-O'Chas tv-meddelande under demonstranternas marsch till regeringshuset att förklaringen skulle återkallas om det inte förekom några våldsamma incidenter mellan demonstranter, brottsbekämpande myndigheter, eller rivaliserande protestgrupper. Detta meddelande är dock inte det nationella nöddekretet som hade varit i kraft sedan mars för att förhindra spridningen av Covid-19.

Thailands regering avslutar tillkännagivandet av en allvarlig nödsituation i Bangkok

4. Fransk kvinna testar positivt för Covid-19 på Koh Samui kort efter att ha släppts från 14 dagars karantän

Fallet anses vara det första bekräftade lokala fallet av Covid-19-infektion i Koh Samui-området på ungefär sju månader. Den franska kvinnan hade enligt uppgift återvänt från Frankrike med sin man och son till Koh Samui och hade testat positivt för Covid-19 coronavirus två gånger några dagar efter 14 dagars statlig karantän. Hennes familj och andra högriskkontakter har alla testat negativt för viruset och förblir i karantän. Man tror initialt att kvinnan smittades av Covid-19 under självisolering på ett hotell i Samut Prakan.

Fransk kvinna testar positivt för Covid-19 på Koh Samui kort efter att ha släppts från 14 dagars karantän

5. Thailands premiärminister avgår inte, prodemokratiska demonstranter organiserar fler protester

General Prayuth Chan-O'Cha har markerat sin position som Thailands premiärminister och ignorerat prodemokratiska aktivisters krav på hans avgång. Han hördes säga att han inte skulle sluta efter de buddhistiska bönerna vid Wat Chetuphon Wimon Mangkhalaram på söndagen, vilket ledde till mer intensiva organiserade sammankomster av prodemokratiska demonstranter, inklusive den pågående marschen till den tyska ambassaden i eftermiddag.

Thailands premiärminister avgår inte, prodemokratiska demonstranter organiserar fler protester

Det var allt för den här veckan, tack som alltid för att du läste Pattaya/TPN National News!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.