Veckovisa läsartalkbackresultat: Hur fixar vi luftföroreningarna i Pattaya?

Pattaya, Thailand-

Följande är vår veckofunktion där vi tittar tillbaka på resultaten från en fråga som vi ställer till våra läsare varje vecka. Förra veckans fråga var Hur åtgärdar vi luftföroreningarna i Pattaya och Thailand?

Den ursprungliga artikeln och frågan finns här:

Läsare Talkback: Hur fixar vi de årliga luftkvalitetsproblemen i Pattaya?

Från vår tidigare artikel "Förra året var ett särskilt dåligt år och även om vissa människor verkade hoppas att med betydligt mindre trafik, turister, förorenande bussar och andra faktorer som i år skulle bli avsevärt bättre när det gäller luftföroreningar. Tidiga tecken verkar dock peka på att så kanske inte är fallet. Det är inte en lätt lösning av ett problem och Bangkok vidtar åtgärder för att förbjuda förorenande bussar och stora lastbilar under vissa tidsperioder.”

Låt oss nu ta en titt på vad våra läsare hade att säga och många av er hade en hel del att prata om i detta ämne:

Cliff K-Så om orsaken inte är officiellt förstådd, hur kan man då föreslå korrigeringar? Jag trodde att brinntiden inte var den här tiden på året? Så vad kan vara orsakerna till den senaste tidens smoginess här och i Bangkok och varför till synes "över natten"? Jag vet att väderförhållanden kan "fånga" föroreningar från trafik, etc.

Jim D-Alla större städer i världen har problem med luftföroreningar. Det är inte unikt för Pattaya och Thailand. Hittills finns det inget land som har hittat en fungerande lösning. Elbilar är inte svaret. Det krävs enorma föroreningar för att producera kraften för att ladda batterierna. De gasoldrivna fordonen i Bangkok, särskilt taxibilarna, har gett en liten lättnad. Den lösningen är dyr. Det verkar finnas en trend i Thailand mot bensinbränsle. Mindre förorenare och säljs som standard på vissa nya fordon. Detta kan vara den långsiktiga lösningen. Det är nog klokt att fasa ut dieselmotorer, starta omedelbart. Jag har sett stora lastbilar, i Bangkok, som drivs med gasol. Att förbjuda dieselmotorer skulle vara en bra början. Gasohol är förmodligen den mest förnuftiga lösningen, men det är långsiktigt.

David A-Tro det eller ej, det har väldigt lite med transportavgaser att göra. Det är på grund av övergången från små bondeägd risodling till storföretagsägd sockerrörsproduktion. Det enklaste sättet att gödsla jorden är att bränna stubbarna som blivit över från förra året. Det händer över hela Sydostasien. Sockerrörsfält som brinner.

Tim W-Detta var AQI klockan 10 i går kväll (210). Tekniskt sett är det andningsbart. De försöker göra Pattaya till ett familjesemestermål? Du kan inte ens andas den blodiga luften här

Fredrikus-låt de där illaluktande dieslarna stå i kö för årliga inspektioner ... Speciellt turbons .. Än att bränna sopor överallt verkar vara grejen att göra ... Marknader där BBQ-köttet med rökmoln kommer upp i luften. Men vi är bara dumma farang som inte vet någonting . Så oavsett vad vi skriver kommer ingen att uppmärksamma oss

Tim W (2)-Tara International School i Pattaya har betalat Air Visual för att bli medlem i deras luftkvalitetsprogram. Jag tar alla mina avläsningar från Tara-stationen eftersom jag vet att de är korrekta. Få skolan bakom dig. Denna smuts är vad barnen andas varje dag. Så det är inte bättre att ha skolan där luftvakten faktiskt är placerad, att vara på din sida.

Richard R-Det är så synd...det var så trevligt vid ett tillfälle.

Har du fler kommentarer? Lämna dem nedan eller skicka oss ett mail på Pattayanewseditor@gmail.com!

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/