Läsare Talkback-resultat: Om Thailand kräver ett vaccin för att besöka landet eller förnya ditt visum, skulle du ta det?

Det är dags för våra veckovisa funktionsresultat där vi varje vecka i början av veckan ställer en fråga till våra lokala läsare som vill ha DIN feedback och tankar. Vi delar dessa resultat här i slutet av veckan från kommentarer, mail och meddelanden.

Veckans fråga är "Skulle du ta ett vaccin mot Covid-19 om det var obligatoriskt att antingen behöva resa till Thailand eller förnya ditt visum och stanna?"

Läsare Talkback Veckans fråga: Skulle du ta ett Covid19-vaccin om det var obligatoriskt att resa/vista i Thailand?

 

Här är några av de bästa och mest mångsidiga svaren vi hade skickat till oss, både i kommentarerna nedan, e-post och på våra sociala mediekanaler. Detta var överlägset det största svaret vi har fått på en läsartalkback med hundratals kommentarer och mail. Majoriteten verkade säga att de skulle ta ett vaccin, även om det fanns olika och passionerade åsikter. Åsikterna och uttalandena nedan är läsarnas egna och kanske återspeglar The Pattaya News. Vi har gjort lite eller inga redigeringar, stavfel etc. är författarnas.

 Dominique-Alla vacciner är farliga för en liten del människor. men ibland användbart när det är fråga om döden. Det är långt ifrån fallet! Gör det obligatoriskt för varje kropp är galen när det gäller fördelar/riskbalansen. Den här har utvecklats på mycket kort tid. Naturligtvis inga epidemiologstudier. Det skulle vara en världsomspännande skandal om vissa länder bestämde det! Jag är helt återigen ett sådant perspektiv!

John- har bott här i 14 år jag ser det här som mitt hem om jag måste ha vaccinet så måste jag sakna min familj i Storbritannien men situationen är svår där vad kan man göra för att vara säker och levande
Ta hand om varenda en

Ken-Hope regeringen, väntar tills resultat och komplikationer har rapporterats och analyserats innan något beslut fattas om att göra covid-vaccinationerna obligatoriska.
Jag förstår att många som deltog i prövningarna för Pifzer-vaccinationen utvecklade liknande symtom som covid och de varade i fyra dagar. Tills en större databas visar att den är säker, bör inga beslut tas!
Om de bestämmer sig för att göra det obligatoriskt borde de göra det för alla, inte bara utlänningar. Om det är rikstäckande, inklusive thailändska medborgare, kommer de som har ett pensionsvisum eller gifta visum att tvingas ta det eller lämna sina familjer bakom sig. Ett jävla val som jag är säker på kommer att utmanas i domstol.
Om juridiska utmaningar misslyckas antar jag att jag tar det.

Cliff-vid det här laget hoppas jag verkligen att jag aldrig behöver göra valet. Jag litar bara inte så mycket på vaccinationer på det hela taget, även om jag har överlevt de många som satts in i min kropp i yngre dagar. Och vad jag förstår är dessa Covid-vaccinationer i huvudsak en ny teknik som inte använts tidigare. Mycket skrämmande för mig när det gäller framtida effekter på ens hälsa. Ja, jag oroar mig för effekterna på kort sikt av en vaccination men mer för framtida effekter eftersom tester inte kan ta itu med vad som händer år senare. Jag fruktar att obligatorisk vaccination för alla sannolikt kommer även om jag inte ber. Om det bara är obligatoriskt för mig att förnya mitt pensionsvisum så antar jag att jag måste säga ja med stor, stor rädsla i mitt hjärta. Jag ser inte att jag drar min thailändska partner tillbaka till mitt hemland av en lista med anledningar. Mitt hemland kan kräva det för att jag ska återvända ändå och för att hon ska få det att komma in. Hon vill inte ha vaccinationen heller. Återigen, jag ber bara att det förblir frivilligt över hela linjen.

Serguei-redaktör, du låter lite som ett organ för den amerikanska propagandan, som en sorts resande försäljare för Pfizer-konglomeratet och tjänar inte thailändarnas och Pattaya-bornas intressen i synnerhet. Du borde ha informerat det thailändska folket att det finns två helt färdiga ryska vacciner och Rysslands regering HAR REDAN BÖRJAT VACCINERA det ryska folket i miljoner. Vilket är utvecklingsstadiet för Pfizers vaccin, "annonserat" av din artikel? Har du inte avslutat ännu? Åh, ja, de kommer att göra klart det "ganska snart" som vanligt och sedan...

Stephen-Ja om det var obligatoriskt att komma in (redan här) eller förnya ett visum (senast februari 2021). Du skulle vara en idiot att låta bli. För det första, om du inte uppfyller inresekraven blir du utesluten eller ditt visum kommer inte att förnyas. För det andra vore det en bra idé om turismen öppnas upp och det finns en ökad risk att bli smittad. För det tredje, att ha en vaccination kan ge dig möjlighet att resa internationellt – jag har saker att göra i Spanien, men om jag lämnade Thailand kan jag inte komma tillbaka, så det skulle vara användbart om jag kunde återvända.

Kanwardeep-Jag skulle definitivt ta vaccinet även om jag inte reser. Jag skulle stödja idén att göra det obligatoriskt för alla som reser in i vilket land som helst, inte bara Thailand. Jag antar att detta är tidens behov och detta steg skulle också ge tillbaka förtroendet när det gäller interpersonell/kontakt mellan människor. Jag skulle betrakta detta som ett stort steg mot att göra världen till en säker plats att resa på igen.

Rexy-Det beror på många variabler, vissa människor som bor i Pattaya/Thailand har varit där så länge att de inte skulle kunna möta att gå tillbaka till sina hemländer eftersom förändringen i deras skymningsår kan vara ett stort dilemma för dem.
Jag tror verkligen att det i framtiden inte kommer att finnas något val att ta ett vaccin eftersom det kommer att vara obligatoriskt om du vill resa eller har några bekvämligheter att stanna i andra länder.
Jag tror också att det används för att spåra och kontrollera vart folk kan gå
Så för många kommer det inte att vara så mycket val, men det kommer bara så småningom att accepteras och människor kommer att vallas upp precis som får.
Människan gillar det enklaste alternativet.
Om valet var frivilligt att få ett vaccin eller inte utan några villkor
Mitt svar skulle vara nej.

Bill-Ja, jag skulle vara mycket intresserad, och ja, jag skulle välkomna vaccinet, förutsatt att vi kunde komma in i Thailand utan att behöva göra karantän. Jag skulle gärna bära ett övervakningsarmband också.

Marc-Jag kommer inte att vara först i kön men jag gör det om det behövs för att bo här. Just nu är risken för Covid i Thailand liten men när landet öppnar upp kommer risken att öka i motsvarande mån så det kommer att väga mitt beslut också.

George-Ja, vi hoppas ha det här i mars och jag kommer att vara först i kön. Då kommer förhoppningsvis Thailand att tillåta oss att semestra igen

Luciano-God morgon,
Jag konstaterar att jag är emot skyldigheter av något slag, det måste vara ett val inte ett påtvingat, jag föredrar en adekvat och periodisk hälsokontroll. (Jag skulle bara få vaccinet en gång för att komma in i landet)

Tim-

Det finns mycket debatt om vacciner och jag förstår helt folks rädsla för att detta är ett "förhastad" vaccin. Men världen måste hitta ett sätt att återgå till det normala och snabbt. Det finns mycket allvarligare konsekvenser av att ständigt låsas in. Förstörda företag, depression och en ökning av självmordsfrekvensen. 
Å andra sidan har du ett land som Thailand med ett stort antal personer sysselsatta inom turistnäringen som driver en utrotningspolicy och som antar en "lock out"-policy ... och vi kan tydligt se effekterna av detta på platser som Phuket och Pattaya. Inhemsk turism kommer tyvärr inte att lösa problemet även om det hjälper under thailändska semestertider. Thailand har gjort bra ifrån sig i sin utrotningspolitik, men inte så bra ekonomiskt. 
Huvudargumentet från anti-vaxxers som jag har läst är "varför skaffa ett vaccin mot ett virus med en överlevnadsgrad på 99.7 %" (eller högre siffra) ja jag är ledsen men det är fortfarande en fruktansvärd mängd onödiga dödsfall i världen och För det andra handlar det inte bara om döden, många människor har bestående, långvariga symtom på Covid-19 och jag har nyligen sett ett dokumenterat fall av en lungtransplantation. Vissa människor lämnas med kronisk trötthet, andnöd, organskador och andra långvariga symtom. En äldre men tidigare vältränad vän till mig har fått sitt liv helt förstört av det. 
Summan av kardemumman är att vi behöver det här snabbt. 
Jag har absolut inga betänkligheter över att bli vaccinerad mot denna sjukdom. Alla vacciner har vissa biverkningar. Detta är helt normalt och förväntat. Detta beror på att din kropps immunsystem aktiveras för att producera de nödvändiga antikropparna och T-cellerna för att bekämpa infektionen om den utmanas. 
Om Thailand har en inresepolicy med ett vaccincertifikat är det bra för dem, jag står först i kön.
Förhoppningsvis till hösten nästa år är världen på väg mot återhämtning. 
Jag hoppas att det fortfarande finns ett Pattaya kvar för mig att komma tillbaka till. 
Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/