Invånare uppmanas att vidta skyddsåtgärder för Pattayas luftföroreningar

FOTO: 77kaoded

Pattaya-

Invånare i Pattaya varnas för att bära masker när de går ut genom dörren på grund av luftföroreningar.

Lokala invånare i Pattaya har visat ökande oro över luftkvaliteten i Pattaya under förra veckan, där ett stort moln av vad som verkar vara smog har lagt sig över staden och skymmer sikten och möjligheten att se öarna i Pattaya Bay under den senaste veckan. Att notera är dock att problemet verkar något bättre idag från och med den 25 november 2020

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Pattayas biträdande borgmästare Monoch Nongyai sa i går "Vi är medvetna om PM 2.5. De högsta luftföroreningsperioderna var i fredags (20 novemberth) vilket var mer än 100 eftersom det också var långa semester med mycket trafik.”

"I går morse var smognivån ungefär 50."

Pattaya News noterar att vi inte självständigt verifierade eller kontrollerade vice borgmästarens uttalanden angående luftkvalitetsnivåer och uttalandena om luftkvalitetsnivåer och siffror är hans egna.

FOTO: 77kaoded

"Smog blåstes också från närliggande områden till Pattaya liksom föroreningar från fordon. Smogen kan potentiellt vara farlig för hälsan." Vice borgmästaren tillade.

”Lokalbefolkningen bränner vanligtvis sopor som har ökat smog och damm. Öka inte mer smog genom att bränna och se till att du gör dig av med skräp på rätt sätt i Pattaya- och Chonburi-området." Monoch uppgav.

"Vi råder invånare att bära skyddsmasker och vidta proaktiva åtgärder för att skydda sig mot damm." avslutade Monoch.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.