Liten explosion och skott hördes tydligt på platsen för prodemokratiska protester efter demonstration, två protestvakter skadades

Bangkok -

En kraftig explosion och flera skott var enligt uppgift hördes komma från andra sidan Siam Commercial Banks (SCB) högkvarter strax efter att en pro-demokratisk protest avbröts och demonstranter lämnade platsen igår, den 25 november, runt 10:00.

Två protestvakter, som troddes vara yrkesstudenter, sköts av oidentifierade angripare. En av dem ska ha skadats på buken. De fördes i hast till ett lokalt sjukhus under medicinsk övervakning av den demokratiska läkaren Tosaporn Sererak.

En Facebook Live från en nyhetsbyrå på sociala medier, The Standard, full kredit till dem, fångade ett ögonblick när en misstänkt man, klädd i mörka kläder med en vit motorcykelhjälm, sågs kasta vad som tros vara ett smällare nära protestplatsen innan en en hög smäll hördes tydligt i livestreamen.

Senare upptäcktes rörbombskräp och pistolkulor vid protestplatsen. En av de misstänkta ska ha fångats av en grupp frivilliga vakter medan den andra enligt lokala medier ska ha lyckats fly från platsen. Den gripna misstänkte fördes till en lokal polisstation medan rättsmedicinsk polis anlände till platsen för att undersöka saken.

Från och med i morse publicerade en prodemokratisk yrkesvaktgrupp kallad "Gear Of Red Thonburi" ett svar på den skrämmande incidenten att förövarna inte var medlemmar i det prodemokratiska yrkesvakten.

Uttalandet sade: "Gärningsmännen troddes diskret ha anslutit sig till protesten under hela kvällen, i väntan på att ögonblicket skulle orsaka en scen. De var inte våra medlemmar och det är bäst att få sina identiteter exponerade när de utsätts för rättsliga förfaranden.”

Polisen höll dock inte med om detta uttalande. Tvärtom berättade vice kommissarie för Metropolitan Police Bureau Piya Tawichai för pressen i morse, den 26 november, att skottlossningen och explosionen orsakades av stridigheter bland demonstranternas frivilliga vakter, inte från någon utomstående, brottsbekämpning, oppositionsgrupper och/eller provokatörer. .

Enligt biträdande kommissarien hade myndigheterna undersökt minst tre vittnen på platsen och uppgett att det förekom ett bråk mellan grupper av protestvakter sedan de befann sig på SCB:s högkvarter. Det ledde så småningom till bråk och skottlossning efter protesten. Myndigheterna noterade att våld mellan yrkesstuderande inte var ovanligt tidigare, särskilt mellan rivaliserande skolor.

Enligt Piya ska den initiala undersökningen ha avslöjat att ena sidan av vakterna kommer från yrkesutbildningen Minburi Polytechnic och att de skadade kommer från den mångårige rivalen Pathumthani Vocation. Båda är frivilliga vakter som arbetar tillsammans vid protesten, enligt myndigheterna.

Piya sade till pressen: "Polisen hade undersökt CCTV-filmerna och klipp från reportrar och invånare runt området, och avslöjade att de två grupperna av angripare båda var vaktgrupper från Folkpartiet. De bråkade om uppgifter vid SCB:s högkvarter. Det fanns inga andra grupper som gömde sig för att begå provokativa handlingar på något sätt och brottsbekämpande myndigheter var inte inblandade i denna incident."

Samtidigt meddelade polisen från Phaholyothins polisstation senare att en kaliber .38 som hittades på platsen i natt inte var registrerad. Ett team av polisinspektörer är för närvarande under utredning för att identifiera vapnets ägare och om han var släkt med mannen som fångades i livestreamen när han kastade en smällare.

Båda de skadade männen kan inte förhöras just nu eftersom en av dem lider av hjärnskakning och den andra håller på att återhämta sig från en bukoperation, tillade polisen från Phaholyothins polisstation.

Pro-demokratiska demonstranter står under tiden fast vid sina uttalanden om att de individer som orsakade problemet inte var protestvakter.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.