Åsikt: Kommer Pattaya att återhämta sig snabbare än resten av den thailändska turistnäringen? Många verkar tycka det.

Följande är en åsiktsartikel. Uttalandena inom är deras egna.

  Kommer Pattaya att återhämta sig snabbare än resten av den hårt drabbade thailändska turistnäringen när gränserna börjar knarra upp mer troligt någon gång nästa år?

Av: Adam Judd

Igår, den 26 november 2020, gjorde den thailändska premiärministern Prayut Chan O'Cha ett långt, svepande uttalande om Covid-19-situationen runt om i världen och i Thailand, samt ländernas planer när det gäller vacciner, öppnande igen till turism, etc. Även om uttalandet verkade innehålla minst ett fel när det gäller åtgärder som vidtas i främmande länder, särskilt Holland, gav det överlag en guide till vad man kan förvänta sig under 2022 och utländsk turism till Thailand.

Det uttalandet i sin helhet kan hittas nedan:

Thailands premiärminister håller tal om "State of Covid-19" i Thailand och den framtida planen för landet att återställa turismen

Vissa läsare fick intrycket att detta betyder att Thailand kommer att vänta tills hela befolkningen är vaccinerad för att börja öppnas för större publik, men detta är inte sant, eftersom han sa att Thailand arbetar på sätt att föra fram tidtabellen för att välkomna tillbaka turister till landet , att veta att ett betydande antal (miljoner) människor och företag är beroende av turism och ju längre tid det tar desto fler företag och infrastruktur kommer att kollapsa. Det är oklart hur denna tidtabell kommer att föras fram, men kommer sannolikt att involvera potentiella större resebubblor, en tydlig plan för hur man ska hantera människor som har tagit vaccinet och andra åtgärder. Vanlig "old school" turism där de flesta länder skulle kunna gå in med ett pass och få en 30 dagars vistelse är sannolikt en lång, lång väg kvar. Men den här åsikten handlar inte om det.

Vad denna åsikt IS om är när dörren börjar knarra upp mer allmänt (och de flesta kan komma tillbaka nu på ett turistvisum, om de är villiga att göra karantänen, en stor förbättring redan) kommer Pattaya att återhämta sig snabbare än "allmän turism?"

Många verkar tycka det. Först, det ovannämnda turistvisumprogrammet:

Det ekonomiska kravet på 500,000 XNUMX thailändska baht för sex månader sägs ha sjunkit för sextio dagars turistvisum för Thailand för enkel inresa

Varför verkar många tro att Pattaya kommer att återhämta sig snabbare än resten av landet när det gäller turism, särskilt de södra öarna? Här är några skäl som har skickats till The Pattaya News under de senaste månaderna och överhuvudtaget i samtal med lokala invånare och företagare, inklusive framstående ägare av turistattraktioner och Eastern Hotel Industry Association.

-Närhet till Bangkok. Mycket lättare att flyga ner till Pattaya än de mer avlägsna delarna av landet.

-Enkel transport för att ta sig till Pattaya och ökat arbete pågår med framtida transportalternativ som involverar Eastern Economic Corridor-programmet.

-Människor har varit hopbundna i ett år i många länder och kan vara längre när saker och ting öppnar. Folk vill ha en fest. Pattaya är framför allt känt för sitt nattliv och feststämning.

-Det unika "värdeerbjudandet" att Pattaya är en fantastisk stad för singlar och red light district som inte officiellt existerar. Den försvinner inte och även om den har drabbats hårt av pandemin har den som vanligt visat att den kommer att hålla i sig. I vissa länder har barer, nattklubbar och platser att söka "företag" stängts av eller stängts av och på i månader. Många vill komma och koppla av efter dessa restriktioner.

-Ett år utan högt betalda arbete (eller längre) kommer sannolikt tusentals thailändska medborgare att återvända i massor till Pattaya, och förmodligen välja det framför de södra öarna eller mer avlägsna turistområden.

-Baserat på mängden inlägg, intresse och efterfrågan på forum som ägnas åt att komma tillbaka till Thailand och resa finns det fortfarande ett enormt intresse för Pattaya. Trots att många förlorade inkomster och jobb under pandemin har många inte och faktiskt har sparat pengar på grund av brist på resor eller platser där de normalt spenderar pengar på att stängas.

-Många vanliga Pattaya-besökare besöker tre till fyra gånger om året. Eftersom de flesta förlorar alla sina resor samt förmågan att se sina vänner eller sin "tilac" kommer en stor mängd av dessa sannolikt att komma tillbaka samtidigt så snart gränserna öppnas igen,

-Även om många företag och platser har stängt, är Pattaya inte i närheten av förödelsen av Koh Samui eller Phuket eller andra populära turistmål där nästan allt är stängt. Pattaya har drabbats väldigt, väldigt hårt men många platser är fortfarande öppna och staden är åtminstone "ok" på helgerna nyligen.

-Kineser är ivriga att resa och på grund av det lätta att ta sig hit står Pattaya högt på agendan. Många attraktioner som tidigare fokuserat på kineser planerar att göra allt för att locka tillbaka dem.

-Det finns en stor efterfrågan från indiska turister att återvända (enkel gång på vilket forum som helst kan se detta.) Även om de flesta för närvarande är stängda, gjorde de indiska nattklubbarna och restaurangerna i Pattaya bra affärer från denna sektor och kommer sannolikt att studsa tillbaka, särskilt stora indiska nattklubbar. Utgifterna från indiska medelklass- och överklasskunder ökade kraftigt före Covid-19-situationen och de går allt mer till barer och nattliv till skillnad från majoriteten av kinesiska och ryska kunder.

-Jomtien har, för det mesta, undvikit infrastrukturträffarna och stängningarna du ser på Second Road och North Pattaya och de mindre soierna med många stängda mötesplatser och företag. Detta är ett populärt område för ryssar som också vill komma tillbaka och kommer att kunna hantera efterfrågan omedelbart.

Vad tror du? Kommer Pattaya se en återhämtning snabbare än resten av landet? Tänk på att den här artikeln inte förutsäger NÄR gränserna kommer att öppna nästa år eller hur lång tid det kommer att ta. Det säger bara att många känner att när den gör det kommer Pattaya att se en boom, åtminstone för en "kort tid".

Det är dock värt att notera att vissa områden kanske inte återhämtar sig bra, om alls. Soi Arab (16), mittpunkten i det arabiska området Pattaya, har drabbats särskilt hårt och de flesta ställena är permanent borta och till salu. Soi 7 och Soi 8 har också drabbats mycket hårt. Soi 6 och Made in Thailand såg steniga ut ett tag men båda verkar ha hittat ett andra liv i livestreams online och onlinechattar som riktar sig till människor i låsta länder med allt stängt och det ska bli intressant att se hur det ser ut när det öppnar igen. Walking Street och LK Metro har drabbats, men kommer sannolikt att återhämta sig snabbt och många arenor säljs inte permanent och planerar att öppna igen när saker förbättras som Imagine, Skyfall, JP Bar, Pier och Marine. Soi Buakhao och Soi Boomerang, på grund av mängden av expat vända barer, klarar sig bra med tanke på situationen och bör bara förbättras i framtiden.

Tack för att du läste, låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
3.86 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/