Läsare Talkback-resultat: Hur påverkade Covid-19 dig personligen i år?

 

Det är dags för vårt veckoinslag där vi ställer en fråga till våra läsare som är relaterad till aktuella nyhetsvärdiga händelser i början av veckan och i slutet av veckan lyfter fram några av de mest mångsidiga och intressanta svaren som valts ut av vår redaktion. personal här på The Pattaya News.

Den här veckan frågade vi följande: https://thepattayanews.com/2020/11/30/reader-talkback-how-were-you-personally-affected-by-covid-19-we-want-to-hear-your-story/

Om du vill kommentera den här historien ytterligare så här: Du kan kommentera till oss på flera sätt genom att skicka ett mail till oss Pattayanewseditor@gmail.com, skicka meddelanden till oss på Facebook eller Twitter eller lämna en kommentar här eller på våra sociala medier.

Hur påverkades du personligen av Covid-19 i år?

Kiri-

Jag är en transgender kanadensare som bor i Hong Kong. Jag körde nyligen en insamling för att hitta min könsbyteoperation, vilket jag självklart valde en kirurg i Thailand att utföra eftersom Thailand har de bästa kirurgerna för denna typ av ingrepp enligt min mening. På grund av de åtgärder som vidtagits kunde jag inte operera mig tillbaka i juli som jag hade planerat, och det slutade med att jag genomförde en andra insamling för att täcka de överdrivna karantänåtgärderna som jag befann mig inför.
det har varit extremt svårt både ekonomiskt och för min mentala hälsa. Efter alla rapporter som kommer från Thailand som försöker hålla koll på de ständigt föränderliga åtgärderna och dofterna, försöka ta reda på och ta reda på alla korrekta pappersarbete samt hålla koll på de RIKTIGT höga merkostnaderna OCH hantera depression och könsdysfori … Ärligt talat, om jag inte behövde den här operationen, skulle jag inte ens överväga att besöka Thailand på ett bra tag tills det hela är över. Åtgärderna på plats är extremt och tysta överdrivna. Utan mitt akuta behov skulle jag inte bry mig förrän de släpper allt detta. Jag hoppas verkligen att saker och ting återgår till någon form av normalitet snart!
Thierry-
Jag är från Belgien, 200 döda varje dag, jag är 60 år gammal. Jag fick Covid-19 och stannade hemma 2 veckor sjuk men andningen blev svårare och svårare sedan jag ringde akut. Efter 2 veckor på intensivvård och 2 veckors observation kommer jag tillbaka till mitt hus men med syrgasmaskin. 
Jag har fortfarande svårt att andas, kan inte röra mig inuti utan den maskinen, ingen medicin utan bara tålamod och vänta att lungorna återhämtar sig.
Det är tråkigt eftersom jag hade planer på att gå i pension i Pattaya i november i år.
9 år har jag kommit dit och nu detta.
Kjell-
Jag lämnade Thailand för att jobba 14 februari 2020 och skulle återvända hem till min fru i Buriram 11 maj 2020.
Jag jobbar för ett kryssningsrederi och vi seglade ut ur New York när Covid-19-pandemin drabbade The Big Apple hårt, fartyget togs ur trafik i mitten av mars och vi gick till låsning. Fartyget har normalt cirka 1.700 4.000 besättningsmedlemmar och XNUMX XNUMX passagerare. 
April-2020: Nu började det stora arbetet med att försöka få hem besättningen säkert från ett land som inte tillät repatriering av kryssningsfartygsbesättning, vi lyckades så småningom skicka hem majoriteten av besättningen med hjälp av några av företagets fartyg och överföra besättning fartyg till fartyg utanför Bahamas och vidare till destinationer runt om i världen, de flesta av den återstående besättningen skickades sedan hem i slutet av juli med charterflyg från Miami. Rederiet beslutade att flytta fartyget till Europa för att göra det lättare för den återstående nödvändiga besättningen att ha avlastare (160 besättning) Vi anlände Köpenhamn Danmark i mitten av augusti och på den andra dagen stängde Danmark möjligheten för besättningen att skriva av sig, fartyget var flyttade sedan om till Sverige och vi kunde börja med roterande besättning. Operationen var mycket svår eftersom de flesta av besättningsöverföringarna gjordes med mörbåtar och under dåliga väderförhållanden. Fartyget är nu beläget i Storbritannien och vi kan sätta på och stänga av besättningen, de flesta av de åtta månaderna av låsning har också inkluderat landledighet avbruten och med mycket strikta regler ombord för att säkerställa hälsa och säkerhet för all besättning, allt detta är förståeligt men det är ett väldigt hårt och tråkigt liv.
På grund av de hårda resebegränsningarna till Thailand valde jag att stanna ombord och jobba i hopp om att pandemin skulle sakta ner och för att resebegränsningarna skulle lätta. Det som var tänkt att vara en tre månaders jobb är nu nästan 10 månader, jag saknar min fru och den utökade familjen, jag saknar att ta en öl med mina kompisar och jag saknar att gå till Chang Arena för att se min älskade Buriram United.
Min förhoppning är att skriva av fartyget i början av januari-2021, ansöka om icke-immigrantvisum O , ordna alla nödvändiga resedokument och resa tillbaka till Thailand så snart som möjligt för att återförenas med min fru. 
Rädslan att vara borta från familjen är den svåraste, det är en konstant oro och inte bara Covid-relaterad. Jag oroar mig för vardagen, trafikolyckor, malaria, översvämningar och att inte kunna hjälpa min fru om det behövs. Det har varit ett konstigt 2020 och jag hoppas verkligen att saker och ting blir bättre 2021 och framåt.
Daniel-

Jag heter Daniel och kommer från Barcelona. 

Jag har en son som arbetar i Bangkok. Jag har ett pensionsvisum och jag träffar honom ofta. Men nu har vi inte setts på mer än 9 månader. Mitt pensionsvisum tillåter mig inte att resa in i Thailand nu. Jag skulle kunna be om det särskilda turistvisumet/tr men det är överdrivet dyrt.  Jag tycker att det borde göras en speciell plan för oss som har ett pensionärsvisum. Jag skulle vara villig att gå om hotellkarantänsprocessen var överkomlig. Självklart skulle jag uppfylla alla krav på PCR före resan och vid behov tre veckors karantän. Jag har årsförsäkringen som täcker covid och mina pengar finns fortfarande på en bank i Thailand.  Jag förstår inte varför regeringen inte har gjort en specifik plan för att resa in i Thailand för oss. 

Tack så mycket för att du gav mig möjligheten att förklara detta. 

Bryan-

Jag lämnade på råd från en så kallad vän i Australien på grund av regeringens råd om en pandemi. Så jag fick ett återinresetillstånd så att jag kunde komma tillbaka för att förnya mitt visum i augusti utan att tro att jag skulle vara instängd i Australien under så lång tid. Nu har mitt visum gått ut.
Jag fick ett nytt liv i Thailand, jag hade råd att leva på min pension från Australien och jag hade fått så många goda vänner både thailändare och människor från hela världen och jag var glad.
Nu är jag instängd i Australien tills gränserna här och i Thailand öppnas igen.
Jag är 83 men jag är vältränad för min ålder och jag hoppas att jag kommer att kunna komma tillbaka "hem" för att njuta av det liv jag en gång hade. Jag tappade bort allt jag hade där och började om, men jag gjorde lite nytta genom att låta en vän tömma mitt rum och ta mina tillhörigheter tillbaka till sin by för att använda eller dela ut bland hennes familj och vänner.
Nu inväntar jag ett eventuellt vaccin och försöker börja igen.
gäst-
Hej, jag heter Rung Nuat och bor 16 år nu i Thailand! Jag kunde inte åka till mitt land Tyskland i år! Jag ger normalt ett besök i 2 veckor för att se min dotter, vänner och familj, shoppa mat och klara administrativa saker! Jag har ett pensionsvisum med ett återinträde, men kunde inte gå eftersom jag inte kan komma tillbaka till landet jag bor i!! Inte bra alls!!
Larry-Covid-19 har sparat mig mycket pengar. Inget barhopp eller restaurangbesök. Handlar hemleverans från Tesco Lotus, Big C och Lazada. Tillbringa det mesta av tiden med att simma och träna.
Somchai-Jag festade varenda kväll i Pattaya i januari när det fanns miljontals kinesiska turister runt omkring. I slutet av månaden reste jag till Bali där jag blev sjuk
nästa dag efter ankomst, hosta, feber, förlust av lukt etc. i ett cpl av dagar. Jag är nästan säker på att det var covid, även om det inte fanns några tillgängliga tester den gången.

Efter återhämtning återvände jag till Pattaya i mitten av februari och njöt verkligen av den kinesiska fria staden. Sedan reste jag till Dubai i mitten av mars för en veckas affärsresa. Två dagar innan hemresan ställdes mitt flyg till BKK in och jag är fortfarande fast här.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/