Chiang Mai kommer fortfarande att arrangera tävlingen "Mueang Chiang Mai Marathon 2020" senare denna månad, utlänningar som fortfarande förbjuds att springa får kritik från vissa på sociala medier

Chiang Mai -

Chiang Mais provinskontor för turism och sport och relaterade myndigheter har tillkännagett onsdagen den 9 december, "den 15:e Mueang Chiang Mai Marathon 2020"-tävlingen den 20 december mitt i allmänhetens oro för Covid-19-koronaviruset i norra provinser.

Enligt arrangörerna kommer evenemanget att hållas under New Normal-systemet med tillsyn av turist- och folkhälsomyndigheter. Antalet kvalificerade deltagare minskas från 10,000 4,000 till endast XNUMX XNUMX maratonlöpare. Vissa typer av tävlingar, som barnmaraton och kostymmaraton, och grupper av hejande skaror kommer att avstås från att delta i årets tävling.

Sökande måste endast vara thailändska medborgare och får aldrig ha rest utomlands i 14 dagar före evenemangsdatumet. De måste registrera sig online i förväg och måste bära en mask hela tiden utom när de springer. De måste också få sin kroppstemperatur kontrollerad vid en screeningpunkt och checka in via applikationen "Thai Chana" innan de går in i fältet.

Mueang Chiang Mai Marathon har rutter som är 42 (helmaraton) och 21 (halvmaraton) kilometer långa, med samma utgångspunkt vid Tha Pae Gate. Löpare rekommenderas att bära och dricka ur sina vattenflaskor som tillhandahålls av arrangörerna vid startpunkten och måste bära en ansiktsmask direkt efter löpningen.

Arrangörerna sa till Associated Press att även om provinsen övervakas för att förhindra spridningen av Covid-19 av folkhälsoministeriet, måste detta berömda maraton fortgå som ett sätt att upprätthålla och stödja en bra reklamkampanj av Thailands turistmyndighet och ministeriet för turism och idrott. Maratonloppet främjar även thailändarnas hälsa och välbefinnande i allmänhet, enligt myndigheterna.

Pattaya News noterar att evenemanget har fastnat i kontroverser under de senaste månaderna från den utländska expat-gemenskapen på sociala medier med många upprörda över att utlänningar är förbjudna att delta i det populära evenemanget. Arrangörer har dock, trots betydande kritik från utlänningar online, hållit hårt fast vid sin hållning utan utlänningar.

De har uppgett att det beror på att ett minskat antal löpare får springa och inte har något med diskriminering att göra, men vissa utlänningar på sociala medier hävdar att det är på grund av felplacerad oro att utlänningar kan bära Covid-19 trots att de antingen har varit i landet under hela pandemin eller genomgått en strikt karantän och andra skyddsåtgärder.

Foto med tillstånd: World Variety News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.