Mer än sju miljoner bitar av otillåtna medicinska handskar, ägda av kinesisk affärsman, beslagtagna i Pathum Thani-byggnaden

Pathum Thani –

Mer än sju miljoner stycken illegala medicinska handskar tillsammans med en grupp papperslösa migrantarbetare hittades i en kommersiell byggnad i Pathum Thani-provinsen igår, den 26 december.

Brottsbekämpningsavdelningen, ledd av polischefen Suwat Sangnum, hade gjort en razzia mot den tre våningar höga kommersiella byggnaden i Lam Luk Ka-distriktet, efter en polisutredning om att det fanns ett företag i byggnaden som tillverkade och olagligt sålde medicinsk utrustning, inklusive medicinska handskar.

Vid ankomsten hade en 42-årig påstådd kinesisk företagsägare, Luk Fei, presenterat sig för myndigheterna. Ungefär elva kambodjanska arbetare sågs också packa medicinska handskar i lådor, redo att skickas.

Totalt beslagtogs sju miljoner engångshandskar och för att undersökas om de var hygieniskt kvalificerade vad gäller medicinsk standard. Inledande undersökning avslöjade också att både arbetsgivare och anställda befanns ha smugglats in i kungariket utan lagligt tillstånd.

Polisbefälhavaren berättade för pressen att sökningen och gripandet beror på den nuvarande spridningen av Covid-19 eftersom medicinsk utrustning, särskilt handskar och ansiktsmasker, är i hög efterfrågan, vilket får många bedragare att dra nytta av sina egna fördelar och genom att sälja begagnade eller ostandardiserade medicinska föremål nationellt och internationellt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.