Företagare, berörd personal i Banglamung visar ilska, kräver ekonomisk ersättning från regeringen för plötsliga nedläggningar och åtgärder i Covid-19 i distriktet

FOTO: Pattaya brottsbekämpning

Banglamung-

Efter stängningen av de flesta företag i Banglamung-området har många thailändska och utländska företagsägare publicerat på sociala medier och klagat till myndigheter under det senaste dygnet, och har krävt ersättning och stöd från regeringen för den plötsliga nedläggningen av företag utan förvarning. över vad som normalt är den mest trafikerade tiden på året.

Du kan läsa mer om stängningsåtgärder och tillkännagivande här.

I synnerhet många restaurangägare flyttade bara till takeout, klagade över att de hade fullbokade restauranger för nyårsafton och hade köpt stora mängder champagne och extra mat och ingredienser och nu var ute med stora summor pengar på grund av att meddelandet om stängning gjordes utan förvarning. Även om vissa bar- och nattklubbägare förväntade sig ett potentiellt mått på restriktioner uppgav de flesta restaurangägare, både thailändska och utländska, att de inte förväntade sig att stängas, särskilt utan förvarning.

Det uppstod också ilska för lokala och regionala tjänstemän som upprepade gånger sa att de inte ville "låsa ned" eller stänga av företag för att kontrollera viruset i området och visste vilken inverkan en avstängning skulle ha på företagare som redan har förstörts av påverkan det senaste året har haft på Pattaya med utländska turister som i huvudsak förbjuds att komma in i landet. Vissa företagare på sociala medier ifrågasatte också varför de "straffades" men företagare i närliggande Sattahip eller Si Racha fick fortfarande öppna och de förlorade kunder eftersom det inte fanns några inrikesresor.

År 2019 var Pattaya den 19: e mest besökta staden i världen och välkomnade nästan tio miljoner besökare, ett rekord. I år, på grund av Covid-19-pandemin, har staden, som förlitar sig på turism för cirka 80 procent av BNP, förstörts.

Den thailändska regeringen och lokala tjänstemän har emellertid för det mesta hållit mamma på alla planer på att ge hjälp till områden som Banglamung och Rayong som har drabbats av nedläggningar av företag som har stor inverkan på både anställda och företagare.

Det återstår att se om några sådana program eller kompensation kommer, men The Pattaya News konstaterar att det är osannolikt. Pattaya var ursprungligen inställd på att kasta en nyårsnedräkningsfestival med de bäst presterande musikartisterna i Thailand men som Covid-19-klustret av infektioner spred sig över hela landet och in i Chonburi avbröts evenemanget. Evenemanget skulle potentiellt ha fört hundratusentals inhemska turister och en välbehövlig verksamhet till många lokala företagare, särskilt de som serverar thailändska turister.

Nu förblir emellertid staden smärtsamt tyst vid midnatt ikväll.

Sändning
Användarrecension
3.17 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/