Nio thailändska ungdomar hittades döda i Bangkok i natt, antagligen från överdosering av narkotisk cocktaildrog

Bangkok -

Nio tonåringar hittades döda i olika områden i Bangkok i natt, den 10 januari, av ännu okänd anledning. En av dem troddes ha dött av överdosering av en framväxande populär form av narkotiska cocktail, känd bland droganvändare som "K pulvermjölk".

En av de avlidna var en 22-årig kvinna som enligt uppgift hittades i ett hyrt hus i Bang Kho Laem-distriktet. Hennes näsa och mun var enligt uppgift fläckiga från vitt pulver, förmodligen ketamin enligt svarande poliser.

Hennes 23-åriga pojkvän som också upptäcktes på platsen var skadad och medvetslös och fördes till ett närliggande sjukhus efter att ha upptäckts i ett liknande tillstånd där ett vitt pulver var fläckigt på hans näsa och mun.

Polisen har inte hittat några omedelbara bevis på våld i rummet eller på offrets kropp men har observerat flera spår av så kallad "K pulvermjölk", som är en cocktaildrog bestående av ketamin, heroin, sömntabletter och metamfetamin.

Enligt offrets vän hängde hon och en grupp av hennes vänner i offrets rum kvällen innan, den 9 januari, efter att ha firat en väns födelsedag fram till klockan 5.

Gruppen vaknade och lämnade platsen runt 10:00 följande dag och träffade inte det kvinnliga offret förrän vännen fick ett samtal och berättade för henne att paret var medvetslöst inne i sitt eget rum.

När hon blev tillfrågad om drogen insisterade hon på att hon inte var medveten om att paret hade använt droger tidigare. De umgicks ofta tillsammans men drack bara och tog inga droger.

Chefen för Narcotics Suppression Bureau (NSB), Montri Yimyaem, berättade för reportrar under en presskonferens idag, den 11 januari, att ytterligare nio dödsfall som misstänks kopplas till överdosen av "K mjölkpulver" nyligen har rapporterats. Alla avlidna har förts till Ramathibodi och Chulalongkorn sjukhus för obduktion.

Man tror att drogen troligen har distribuerats från Pathum Thani-provinsen, där den ofta är känd som en förvaringsplats, enligt chefen.

Han berättade för pressen: "'K pulvermjölk' består av heroin, ketamin, meth och sömntabletter. Det är mycket lätt att orsaka en överdos som leder till döden bland användare eftersom den innehåller en farlig mängd heroin.”

"Inledningsvis tror vi att alla avlidna på något sätt var kopplade direkt eller indirekt eftersom de visste var de skulle köpa och ta dessa nya cocktaildroger. NSB-polisen har bett om drogprover som hittats på platsen innan de skickas till Thai Food and Drug Administration för undersökning och föreningsseparering.

"Under tiden kommer vi också att spåra källan till drogdistributionen för att kunna arrestera och förstöra distributörerna under vidare utredning", avslutade chefen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.