ATTA uppmuntrar den thailändska regeringen att tillåta vaccinerade utlänningar att besöka Thailand utan karantän för att stärka den inhemska ekonomin under hälften av 2021

FOTO: Naewna

Nationella -

Association of Thai Travel Agents (ATTA) uppmuntrar den thailändska regeringen att välkomna vaccinerade utlänningar att besöka Thailand utan karantän under tredje kvartalet 2021 efter att cirka 30 procent av inkommande turistföretag enligt uppgift har stängts permanent på grund av finanskrisen under Covid-perioden. 19 global pandemi.

ATTA:s president Vichit Prakobgosol sa till reportrar i går, den 11 januari, att 30 procent av 10,000 50 registrerade inkommande turismföretag har stängts permanent, medan XNUMX procent av dem har tillfälligt stoppat sin verksamhet sedan Thailands gränser är stängda för internationella besökare, enligt forskningen.

Endast 20 procent av inkommande företag är kvar i verksamheten genom att flytta sitt mål till den inhemska marknaden men fungerar fortfarande inte korrekt på grund av den nya vågen av lokala sändningar.

FOTO: Thairath

För att behålla de övriga 20 procenten av turistoperatörerna måste regeringen kunna kontrollera utbrottet i februari och minska antalet inhemska infektioner till endast två siffror, föreslog Vichit.

Han tillade: "Om antalet infektioner har minskat från hundratals till tiotals borde det skapa förtroende och en bättre turismatmosfär. Man tror att under tredje kvartalet 2021 kommer det att finnas fler utländska turister som besöker landet och turistsektorn kommer att återhämta sig med mer än 80 procent 2022. Detta kommer utan tvekan att gradvis lösa landets kämpande ekonomi.”

Eftersom många länder har påbörjat sitt injektionsprogram för sina medborgare, inklusive potentiella turister från Kina och Sydostasien, föreslår ATTA idén att bevilja de vaccinerade från statlig karantän när de besöker Thailand i turistsyfte.

FOTO: Naewna

Presidenten fortsatte: "Ungefärligt kommer mer än 1 miljard människor runt om i världen att ha genomfört två doser Covid-19-vaccinationer senare i år och många kommer desperat att vilja resa utomlands efter över ett år av att ha varit inlåsta hemma. Därför skulle vi vilja att regeringen vidtar åtgärder för att ta emot och locka denna grupp människor att resa i Thailand utan 14 dagars karantän.”

"Regeringen kan be dem att installera vissa spårningsmobilapplikationer för att spåra Covid-19-viruset vid deras ankomst. Dessutom kan det tidigare tillkännagivandet om ankomsten av Covid-19-vaccination till Thailand i februari ha orsakat mindre stress och oro bland thailändare när de välkomnade utländska turister. Vi förutspår att majoriteten av utsatta och riskfyllda människor kommer att vaccineras senast det tredje kvartalet i Thailand baserat på regeringens nuvarande plan som bör tillåta vaccinerade personer att komma in utan karantän.” avslutade Vichit.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.