Läsare Talkback-resultat: Har du tilltro till att thailändska myndigheter kommer att lösa denna omgång av Covid-19-infektioner?

 

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en fråga till våra läsare och sedan lyfter fram deras svar till samhället. För ungefär en vecka sedan ställde vi följande fråga till vårt community:

Har du förtroende för att de thailändska myndigheterna kommer att lösa denna omgång av Covid-19-infektioner?

Dina svar var varierande och varierande och vi valde ut några av dina svar nedan, baserat på olika åsikter. Vi ställde även några mindre följdfrågor:

Några följdfrågor att tänka på när du svarar på detta:

Tror du att den nuvarande mer "guvernörsvänliga strategin" fungerar?

Skulle du stödja att CCSA tar över med ett centraliserat, men sannolikt mycket strikt tillvägagångssätt?

Anser du att ekonomiskt stöd bör ges till dem som står utan arbete på grund av restriktioner och åtgärder, inklusive informella arbetstagare?

Ser du några aspekter av detta nuvarande utbrott som positivt, till exempel att flytta upp tidslinjerna för vacciner?

Om du inte fick möjlighet att svara så här: Du kan svara här eller på våra sociala mediesidor som Facebook eller Twitter eller mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi kommer att ha en ny Reader Talkback i helgen.

  Låt oss höra vad du hade att säga: (författarens tankar)

Till mig-Tänk på att det krävs en viss ansträngning för att fånga hiv men folk klarar det. TB överförs på samma sätt som Covid och varje år dör tusentals thailändare av TB. Det har funnits vaccin i årtionden mot influensa, men varje år drabbas mellan 5% och 20% av världen med i genomsnitt 9% influensa. Nu, vad får någon regering att tro att de inte kunde kontrollera spridningen av de andra sjukdomarna men på något sätt kan de Covid. Dessutom provade de lockdown-metoden en gång, och uppenbarligen återhämtade Covid sig. Vad i hela friden skulle kunna ge dem en anledning att tro att det inte kommer att göra detsamma den här gången. Även om man antar att Thailand helt skulle kunna utrota Covid, vad då? Förbli ett låst land i karantän framöver tills världen är Covid-fri? Lär dig att samexistera och hantera det.

Michael S-27 miljoner människor utan inkomst säger allt. Jag har gjort en förutsägelse att detta antal kommer att öka om inte regeringen gör en 360 och överväger nya alternativ – västerlänningar behövs och är viktiga för att återuppbygga Thailand, men om de fortsätter att låsa oss ute kommer det inte att ske någon förändring.
Från några miljoner till 27 miljoner inom ett år – det är helt fel riktning att följa.
Jag älskar fortfarande Thailand, men jag hatar att se att det blir totalt förstört.

Mick M-Nej, det gör de inte på grund av en viss läkares personliga korståg för att stänga ner allt som har med alkohol att göra. Det första som stängs för att begränsa spridningen bör vara människors rörelse, vilket gör att folk får resetillstånd 2 veckor efter att händelsen är värdelös

Bryan B.-De gjorde det förut och de kan göra det igen, men självklart kommer det att bli samma skada för ekonomin och allmänheten

Ken T-Frågan kan vara bättre formulerad som "Tror du att regeringen kommer att göra saken värre". Svaret på den frågan är "Ja" såvida man inte stoppar alla olika ministrar och deras ställföreträdare från att göra motuttalanden. De måste ha en person som pratar och inte Anutin. Behöver en central kontrollpunkt och aldrig guvernör och lokal tjänsteman som gör sina egna regler. Det skapar bara mer förvirring och rädsla. Ja, hjälp måste ges och snabbt. I ett tidigare tillkännagivande uppgav de att matpresenter skulle förbjudas. Det är dumt när folk svälter. Använd militären för att kontrollera distributionen med social distans. Låt dem arbeta för folket och inte mot dem.

Larry H-Jag är övertygad om att de thailändska myndigheterna kommer att göra sitt yttersta för att begränsa skadorna som orsakas av pandemin. Om de kan återställa inhemsk turism skulle det vara fantastiskt. Internationell turism kommer att ta tid, men resebubblor med lågriskländer och STV-programmet kan få några miljoner turister till Thailand 2021.

Craig-Som svar på din begäran om talkback från läsaren,

Re att förtroendet för att covid-situationen löses.
Kort sagt något som helst misstroende.
Som svar på dina frågor
Tror du att den nuvarande mer "guvernörsvänliga strategin" fungerar? 
1.- För tidigt att säga i nuläget men de flesta restriktioner är fortfarande för drakoniska.
2. Skulle du stödja att CCSA tar över med ett centraliserat, men sannolikt mycket strikt tillvägagångssätt? - Nej.
3. Anser du att ekonomiskt stöd bör ges till dem som står utan arbete på grund av restriktioner och åtgärder, inklusive informella arbetstagare? – Ja utan tvekan. Dessa åtgärder har vidtagits av regeringen som direkt har påverkat deras livliga huvor och därför är skyldig att hjälpa dem. De flesta civiliserade länder i världen erbjuder hjälp till arbetslösa. Uppskov med lån, uppskov med hyror etc. Som ordspråket säger "Vi är alla i det tillsammans” men det är vi tyvärr inte. Regeringen saknas.
4. Ser du några aspekter av detta nuvarande utbrott som positivt, till exempel att flytta upp tidslinjerna för vacciner? – Väldigt svårt att se något positivt hur kunde det vara.!
Föra fram vaccinets tidslinjer? belyser bara hur långt efter regeringen var. Många många länder runt om i världen har redan börjat med sina vaccinationer!
Thailands första batch 2 miljoner doser?? De är inte seriösa.
Om de vill hejda detta virus -
1. Regeringen måste bli mycket mer seriös och strängare när det gäller sin gränsförvaltning. Ser för närvarande ut som schweizisk ost. Detta skulle alltid vara Thailands akilleshäl. Ett land som delar sina gränser med så många andra länder. Gränser måste låsas, istället för thailändska provinser.
Denna nya våg importerades av korrupta företag och grupper med egenintressen, utan hänsyn till sin landsman. Är vi alla i det tillsammans?
2. Covid-testning måste vara gratis och fritt tillgänglig för alla. Den nuvarande specialen med Bangkok Hospital är 3800bht – hur tjänar en genomsnittlig thailändare 400bht om dagen, om han nu har ett jobb som ska betala för detta.
Australien gör uppemot 70,000 XNUMX covid-tester om dagen utan kostnad. Medborgare får veta om du mår dåligt, till och med en sniffa, gå och ta ett covid-test. Aust har installerat mobila testanläggningar överallt och följer alla utbrottsbubblor.
Att få bort bärare från gatan och inte vänta på att de ska smitta andra –
COVID-TEST MÅSTE GÖRAS LÄTT TILLGÄNGLIGT OCH GRATIS.
Jag litar på att du kommer att läsa det här talkback-svaret på rätt sätt och på det sätt som det är avsett, med tanke på den nuvarande allvarliga situationen Thailand och resten av världen befinner sig i. Thailands regering måste ta steget upp, lossa plånboken , bli seriös och ekonomiskt hjälpa sina människor. Om det thailändska folket inte kan vända sig till sin utvalda regering i deras stund av aldrig tidigare skådad nöd, vem kan de vända sig till.???
Hälsningar, Craig
Tezza-De löste inte ens första omgången, fick panik inlåsta och grävde ner sina huvuden i sanden och började peka fingrar
John H-De besprutade alla gator och jordar i början med sprutor av gröda och några skrattade men det verkade fungera eftersom figurerna höll sig nere.
Bra på att de försöker, spraya allt det kan inte skada utan bara hjälpa.
Paul K-Vet inte men ansträngningen finns. Rätt eller fel det är en annan historia. Men de verkar göra mer än platser som USA
Phil T-Med tanke på att den "första omgången" av infektioner faktiskt inte var löst så tycker jag att det är lite jobbigt att tro att den här kommer att bli det. När jag tittar på bilden ovan och ser lastbilar som åker runt i stan sprejar något i luften och ut på vägarna, får mig att tro att de inte har lärt sig av eller förbättrats på sitt senaste försök. Att förbjuda alkohol på restauranger för folk som sitter i samma stol som de får sitta och ta en kaffe eller läsk visar att den logiska nivån inte heller har blivit bättre! Måste bara köra ut igen verkar det som
Andy F- Mer än Storbritannien det är säkert
Guido V-Den enda verkligheten som är väldigt uppenbar, de förstör ekonomin totalt!! Det kommer att ta 10-15 år att återhämta sig! Om du inte agerar nu, inte efter Songkran! Det kommer att vara för sent
Susan M-Ja
Sändning
Användarrecension
4.75 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/