Läsarbrevväska/inlämning: Min erfarenhet av att gå igenom karantän och komma tillbaka till Thailand del tre

Redaktörens anmärkning: Följande är ett bidrag från en av våra läsare som erbjöd sig att dela med sig av sina senaste erfarenheter av att gå igenom den alternativa statliga karantänsprocessen och andra krav för att komma in i Thailand nyligen och som för närvarande avslutar sin karantänperiod. Han delar detta för att förhoppningsvis ge andra en uppfattning om upplevelsen. Hans tankar, bilder och åsikter är hans egna. Det här är DEL TRE. Del ett hittar du här.  Också, del två finns här. Detta fortsätter direkt från del ett och del två, vi föreslår att du läser det först.

Planet landade på Suvarnabhumi flygplats i Thailand i tid och då insåg jag att jag gjorde ett misstag med mina kläder. Några thailändare bytte kläder när vi närmade oss Bangkok, från vinter till sommar, från tunga till lätta plagg, men jag var klädd i jeans, väst, t-shirt och en stor ylletröja. Jag började få panik igen, temperaturen när jag lämnade England var -1 och nu var den +30 och jag började överhettas, svettades rejält, svetten rann ner för ansiktet och gjorde mina kläder blöta. Jag hade redan tagit av mig min stora vinterkappa. Jag tror att många glömmer detta när de flyger till Thailand under den här perioden.

Anledningen till att jag fick panik: om din temperatur är över 37.5 får du inte komma in eftersom det kan vara ett tecken på covid. Och jag var som en varm ugn. Men det var då allt förändrades för mig. Jag kom av flygplanets gångväg och möttes av ett leende ansikte (även om det ligger bakom ansiktsskydd och skyddsutrustning, men vänlig och utvald för att få folk att slappna av troligtvis). Det första leende ansiktet jag sett sedan min resa började i Manchester. Det var en mycket välkommen syn!

Jag, liksom resten av passagerarna, visades till några stolar att sitta, man får inte gå runt på egen hand som innan Covid-19. Och en mängd människor, alla i covid-kostymer, började kontrollera min dokumentation, ännu en gång. Men i Suvarnabhumi kändes det väldigt annorlunda. Det var trevligt med processen. Extremt effektiv, professionell och mycket mindre spänd än Manchester och Schipol. Man kan till och med kalla det välkomnande.

Det var första gången på 30 timmar som jag kände mig avslappnad med all min dokumentation kontrollerad. Personen som kontrollerade mina papper var hjälpsam, letade inte efter en anledning att hindra mig från att komma in utan letade efter en anledning att tillåta mig att komma in. Efter att ha kontrollerat allt fick vi alla siffror på oss för identifiering, och till min lättnad var min temperatur ok. Jag togs till min minibuss för att resa till mitt ASQ-hotell (Alternative State Quarantine). Mitt hotell var Grand Bella, Pattaya.

Nu, med allt förarbete, alla resportioner och min ankomst klar var det dags att se hur mina drygt två veckor i karantän skulle se ut...

I nästa omgång mitt i veckan!

Hoppas du gillar den här serien, Colin!

Sändning
Användarrecension
4.29 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/