Thailändsk kvinna frihetsberövad i Bangkoks fängelse efter att ha drivit stora migrantsmugglingsföretag, kopplat till räkmarknadens Covid-19-kluster i Samut Sakhon

Bangkok -

En thailändsk medborgare, Rathree Vejsuwan, greps tidigare denna månad vid gränsen mellan Thailand och Myanmar efter att ha genomfört en av de största burmesiska migrantsmugglingsoperationerna för arbete i den centrala regionen, inklusive räkmarknaden i Samut Sakhon där det första klustret av Covid- 19 fall inträffade förra året.

Den kungliga thailändska polisen berättade för reportrar i går, den 15 februari, att Rathree, som också var känd bland nätverksanställda som "Jae Petch", skulle fungera som samordnare för en thailändsk migrantarbetare för att arbeta med Myanmars agenter. Varje migrantarbetare som ville komma in i landet fick enligt uppgift betala mellan 6,000 12,000 och XNUMX XNUMX baht som en påstådd inträdesavgift.

Myanmar-agenterna skulle sedan utfärda ett gränspass till migranten som sedan skulle ta sig in genom gränsen mellan Thailand och Myanmar vid Baan Phunamron i Kanchanaburi-provinsen. De som inte fick passet skulle behöva smugglas och passera gränsen via en naturlig väg.

Jae Petch ska ha arbetat med fyra andra burmesiska kollegor, som redan var arresterade, och skulle också vara ansvarig för att tillhandahålla en arbetsplats runt den centrala regionen för papperslösa migranter. En framstående arbetsplats var enligt uppgift den centrala räkmarknaden i Samut Sakhon, epicentrum för det nuvarande Covid-19-utbrottet i Thailand.

Enligt utredningen hade Jae Petch varit involverad i migrantsmugglingsnätverket i minst 5 år och hade även arbetat under Covid-19-pandemin i Myanmar och i Thailand. Trots den nuvarande gränsstängningen pågick migrantsmugglingen fortfarande. Ett betydande antal migrantarbetare fick hjälp av nätverket för att kunna anlända och arbeta i Thailand utan Covid-19-tester eller karantäner, enligt thailändsk polis.

Jae Petch är för närvarande fängslad i Bang Kwangs centralfängelse eftersom hon anses vara en av de mäktigaste personerna inom den illegala människohandeln. Samtidigt kommer den nationella thailändska polisen att arbeta tillsammans med gränspolisen för att undersöka och spåra upp fler personer som är inblandade i detta smugglingsnätverk i Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.