Samut Sakhon provinsguvernör återhämtar sig gradvis, kan gå, äta, prata på egen hand, säger Siriraj Hospital professor

Samut Sakhon –

Samut Sakhon provinsguvernörens hälsotillstånd förbättras, och han återhämtar sig och undersöks med avseende på sin antibiotika för att överväga om han ska få en Covid-19-vaccination, säger Prof. Dr. Prasit Watanapa, dekanus för medicinska fakulteten vid Siriraj sjukhus.

Professorn sa att guvernör Weerasak Wichitsangsri nu kan fungera på egen hand, kan andas normalt utan någon andningsutrustning och kan äta och tala normalt. Hans symtom har gradvis förbättrats under den senaste veckan men noggrann övervakning av läkare behövs fortfarande.

"Bara hans muskelfunktioner behöver fortfarande behandlas. Det medicinska teamet överväger om guvernören kan få sin rehabilitering hemma eller på Siriraj sjukhus. Allt beror på hans fortsatta tillfrisknande, säger Dr Prasit.

Guvernören har varit inlagd på sjukhus i över två månader efter att ha testats positivt för Covid-19 den 28 december 2020, när han och andra högre regeringstjänstemän, inklusive hälsominister Anutin Charnvirakul, deltog i ett kort möte på Samut Sakhon-sjukhuset.

För närvarande förbereder Weerasak ett blodprov för att upptäcka antikroppsnivåer mot Covid-19 för att se om vaccinationen är nödvändig. Även om guvernören i Samut Sakhon har påvisbara antikroppar måste han fortfarande bära en ansiktsmask för att framställa ett gott exempel för lokalbefolkningen.

Guvernören ska ha varit på respirator i över 40 dagar, ett rekord på Siriraj-sjukhuset och ibland var läkarna osäkra på om han skulle återhämta sig.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.