Thailands regering bekräftar att Pornhub, andra stora vuxenwebbplatser, kommer att förbli blockerade i Thailand för att "skydda den goda moralen" hos sina medborgare

Thailand-

Den thailändska regeringen, genom den tillförordnade ministern för digital ekonomi och samhälle, bekräftade i kväll att den populära vuxenwebbplatsen Pornhub kommer att förbli blockerad i Thailand, vilket ger anledningen till att webbplatsen påstås uppmuntra dåliga moraliska ståndpunkter och kan påverka ungdomar på ett negativt sätt, enligt thailändska regeringen.

Itthipol Khunplume, tillförordnad minister för digital ekonomi och samhälle och nuvarande kulturminister (som tidigare var borgmästare i Pattaya, som påstås ha många vuxenunderhållningsinriktade företag, beroende på vem du frågar förstås), gjorde uttalandet till Associated Thailändsk press.

Han uppgav att beslutet som hade fattats av den tidigare ministern för digital ekonomi och samhälle, Buddhipongse Punnakanta, (som förlorade sin tjänst på grund av domstolsrelaterade frågor) skulle bifallas. Detta beslut har också förbjudit hundratals andra framstående vuxenwebbplatser som, enligt den thailändska regeringen, är "obscena" och strider mot "god moral för upprättstående medborgare."

Det tidigare beslutet att blockera webbplatsen väckte protester mot den thailändska regeringen, med demonstranter som hävdar tillgång till webbplatser för vuxna bör baseras på en individ och är en del av yttrandefriheten.

Den tidigare ministern för digital ekonomi och samhälle förklarade här varför han ansåg att förbudet behövdes.

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/