Läsare Talkback-resultat: Vad tycker DU om att göra Pattaya till en områdeskarantänzon?

Pattaya, Thailand:

Följande är vår populära veckovisa läsartalkback-resultatfunktion där vi ställer en fråga till våra läsare, vanligtvis en som är aktuell i nyheterna, och sedan lyfter fram en mängd olika svar ungefär en vecka senare.

Förra veckan ställde vi dig följande fråga:

Läsare Talkback: Vad tycker DU om att göra Pattaya till en områdeskarantän?

Här är vad du hade att säga. Vi valde ut en mängd olika åsikter för att lyfta fram dina svar. Om du fortfarande vill höra av dig kan du skicka ett meddelande till oss i kommentarerna nedan, på sociala medier eller maila oss för sekretess på Pattayanewseditor@gmail.com.

Somchai C-Istället för att komma med nya planer varje vecka bör Thailand fokusera på att vaccinera sin utsatta befolkning senast det fjärde kvartalet 4.
om alla personer över 50, och de som har diabetes, hjärt- eller luftvägssjukdomar är vaccinerade, kommer covid inte att orsaka fler dödsfall än bara en vanlig säsongsinfluensa.

Ronna F-Det är ok förutsatt att alla invånare som bor i Pattaya inklusive inhemska utlänningar är vaccinerade

Martin C-Låter en bra plan

Willi H-Om jag får 2 jabs i förväg, varför inte.

James W-Bottom line detta är ett $$$-drag, exklusive allmänhetens hälsointresse. Det har varit trevligt utan många 2-veckors turister eller enorma antal turistbussar. Och det kinesiska vaccinet är bara 74% effektivt, oacceptabelt! Minimalt det borde vara är 95% effektivt men typiska kinesiska produkter

Maurizio-Jag tycker också att det är en bra idé för ex-pats. Att bo i ett område där lokala invånare och vaccinerade inkommande turister, plus medicinska kontroller för att förutse förebyggande i händelse av ett positivt fall borde enligt min åsikt minska risken för smitta och bör ge överlevnadsstöd till företag.

Albert N-Låter som ännu ett totalt nonsens. Vad är poängen med att hålla vaccinerade turister i "zonen"? Att lägga till "spårning" och "regelbundna incheckningar" - den sanna andan av en semester. Samtidigt har tusentals illegala migranter ingen vaccination, inga PCR-tester, inga kontroller...? Regeringen måste på allvar ta några lärdomar om riskbedömning och riskhantering, istället för "förbjud och blockera"-metoden.

John-vaccination av lokala invånare är en enorm pågående uppgift; när de ekonomiska förhållandena förbättras kommer arbetare att återvända från hela landet. Hur man bekräftar sin vaccinationsstatus. En ö, som Phuket, kanske kan ta bort den. Men Pattaya, en 90-minuters bussresa från Bangkok, omöjlig att isolera.

Nicola C-I slutet av året är det till och med för sent. Om de vill kan de göra det innan. Men, 2 problem - Pattaya kommer att vara i omvänd låsning av alla vaccinerade människor. Ingen kunde gå ut. Ok för turister men mycket svårt att genomdriva för thailändare. Situationen i öst-västra Berlin.- Thai hiso (eller förmodad en) särskilt i bkk anser att Pattaya är ett thailändskt medborgarområde på låg nivå som är involverat i den smutsiga affären (enligt min erfarenhet förstås. Öppen för att bli bestridd, men jag har hört det värsta om lokala thailändare, särskilt kvinnor vs andra thailändare, särskilt kvinnor också). Och de bryr sig inte om ett lokalt företag som till 90 % är beroende av turism. Jag tror inte att de kommer att uppskatta en prioritering av vaccination för dessa områden.

Rami C-Alla utlänningar som reser in i Thailand bör vaccineras och sättas i karantän i 14 dagar, vaccinerade människor kan fortfarande få covid och sprida det, så 14 dagars karantän är avgörande, ännu bättre 21 dagar bara för att vara säker.

Stuart F- Mycket lättare att göra Phuket till destinationen. Pattaya har för många vägar in och ut, för mycket daglig pendling mellan Bangkok.

Phoenix G-Hur i helvete skulle du någonsin upprätthålla en sådan sak? Själva idén är galenskap. Alla, gå och hämta era jävla vacciner så kan vi alla ta av oss våra masker och återgå till det normala.

 

 

Sändning
Användarrecension
1.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/