Thai AirAsia kommer att fullfölja sina inrikesflyg i Thailand senast i april, under turismsamarbete med TAT

Nationella -

Thai AirAsia planerar att helt återuppliva sina inrikesflyg i Thailand i april, och förväntar sig att den inhemska turismen ska återhämtas i mars, sade en flygbolagschef i går, den 5 mars.

Flygbolagets vd Santisuk Klongchaiya berättade för pressen att efterfrågan på att resa i landet gradvis har ökat, vilket har observerats i deras senaste flygrabattkampanjer, delvis på grund av att uppmjukningen av resestriktioner mellan provinser hade implementerats tidigare i år.

Flygbolaget siktar på att vara 100 procent opererat redan i april, särskilt under Songkran-festivalen. Rutterna inkluderar Don Mueang – Chiang Mai för 7 flyg per dag; Suvarnabhumi – Chiang Mai för 3 flyg per dag; Don Mueang – Phuket för 6 flyg per dag; Don Mueang – Hat Yai för 5 flyg per dag; Don Mueang – Khon Kaen för 4 flyg per dag; och Don Mueang – Udon Thani för 3 flyg om dagen.

"Vi hoppas kunna vara en del av landets ekonomiska stimulans under den globala covid-19-pandemin. Samtidigt betonar AirAsia även hälso- och hygienåtgärder i sin tjänst för att ta hand om alla passagerare. All servicepersonal måste bära skyddsutrustning som handskar och ansiktsmasker, säger Santisuk till pressen.

Dessutom. Thailands turistmyndighet (TAT) har också kopplat ihop sig med flygbolaget för att främja säkra resor och stärka turistnäringen genom att lansera en speciell aktivitet på rutten Bangkok – Chiang Mai.

TAT:s vice guvernör Kritsana Kaewthamrong sa till associerad thailändsk press: "Efter att många Covid-19-restriktioner har lättats upp i de flesta delar av Thailand, tillåts thailändare resa lättare och fritt samtidigt som både stora och mindre entreprenörer inom turistnäringen också är redo att välkomna turister från hela landet.”

"TAT kommer därför att främja turism under den nya normala policyn under SHA-säkerhetsnormerna för att skapa en god ekonomisk återhämtning samtidigt som alla turister skyddas från Coronaviruset." TAT-guvernören avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.