Uppdatering: Koh Larn restaurangoperatör bötfällt 2,000 XNUMX baht för att ha dumpat avfall i havet

Koh Larn –

En restaurang fick böter på 2,000 XNUMX baht efter att deras anställda dumpat avfall på en strand på Koh Larn, vilket fångades på video av en orolig medborgare.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume sa till pressen i morse (8 mars) i stadshuset: "Vi har redan blivit informerade om klippet och är extremt besvikna över händelsen."

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

https://thepattayanews.com/2021/03/08/restaurant-staffers-caught-on-video-appearing-to-dump-waste-on-koh-larn-beach/

I eftermiddag åkte Pattayas biträdande borgmästare Ronnakit Eakkasing tillsammans med andra relevanta tjänstemän till Koh Larn via motorbåt för att personligen prata med ägaren till restaurangen, som hade identifierats av bilderna tidigare. Filmen kan hittas i originalartikeln som länkas ovan.

Mr. Ronnakit berättade för The Pattaya News, "Restaurangägaren berättade för oss att de inte har dumpat avfall, mat eller sopor utan "kan ha varit lite vatten från skaldjurstankar. Ägaren hävdade också att personalen agerade på egen hand utan godkännande från ledningen eller restaurangen.”

"Men, oavsett deras uttalanden, bötfälldes restaurangägaren med 2,000 2,000 baht av Folkhälsomyndigheten eftersom dådet tydligt fångades på video. XNUMX XNUMX baht är standardböter för detta brott enligt thailändsk lag.” Ronnakit fortsatte.

"Vi (Pattaya City) ber företagare på Koh Larn att ta hand om miljön. Den här typen av incident kan förstöra Pattayas turismbild, särskilt med staden som koncentrerar sig på att ta tillbaka inhemska och utländska turister senare i år.” Ronnakit fortsatte.

Mr. Piyachanin Soonthornnet från Pattaya Marine Office berättade för The Pattaya News, "Restaurangägaren berättade för oss att det var vatten som användes för att hålla levande krabbor och att det, enligt dem, inte skulle orsaka betydande skada på miljön."

Pattaya News noterar att stadens tjänstemän inte släppte namnet på restaurangen, den inblandade personalen eller ägaren till restaurangen och ansåg att saken var "avgjord". Kommentarer på vår thailändska version av Pattaya News visade att många invånare tyckte att straffet var för lätt, även om det uppenbarligen var en standardstraff enligt thailändsk lag.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

 

 

Sändning
Användarrecension
2 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.