Pattayas borgmästare säger att Songkran "Wan Lai" kommer att äga rum, oavsett vattenkastningsbeslut från CCSA, förklarar hur ett traditionellt evenemang skulle fungera i Pattaya

Pattaya, Thailand-

Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunplume, förklarade för lokala medier att stadens stora Songkran-evenemang den 19 april, kallad Wan Lai, skulle äga rum oavsett ett beslut från den thailändska regeringen om att potentiellt förbjuda "roliga" aktiviteter som vattenlek, fester, lera, skumfester, kasta vatten från lastbilar osv.

Den thailändska regeringen förväntas fatta ett beslut fredagen den 19 mars, som har ifrågasatts i veckor på grund av båda farhågor kring Covid-19 och även oro för en potentiellt stor ekonomisk förlust genom att ställa in "roliga" aktiviteter och hålla evenemanget bara "traditionellt". Fall av Covid-19 fortsätter att hittas, mestadels i och runt Bangkok i migrantarbetarsamhällen och marknader, och oron är stor för att en vild och blöt Songkran som de flesta år skulle kunna sprida viruset ytterligare. Festivalen ställdes helt in förra året, men med situationen med Covid-19 mestadels under kontroll i majoriteten av landet kommer det inte att vara fallet i år.

Songkran är det thailändska nyåret och den största (och längsta) thailändska högtiden på året. I år pågår den från 10 april till 15 april men firas på olika dagar i olika provinser, främst som en chans att låta turister besöka som kan vara hemma med familjen på traditionella dagar. Festen är vanligtvis Pattayas vildaste och lockar över 100,000 2019 besökare XNUMX enligt Pattayas borgmästare. Evenemanget är också splittrande, med många av städernas äldre ex-pat-befolkning som ogillar evenemanget men många turister, både thailändska och utländska, mestadels yngre, flockas till staden varje år för evenemanget. Med gränserna fortfarande stängda utan fjorton dagars karantän, skulle evenemanget i år i första hand endast vara för thailändska medborgare.

Enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume skulle evenemanget fortsätta, men under strikta Covid-19-riktlinjer och restriktioner. Privata evenemang, så länge de följde riktlinjer och regler, som Wonder Wave-konsertserien på Ramayana, skulle fortfarande äga rum.

Eventet, om vattnet är förbjudet, skulle innehålla en mängd olika försäljare, mat och dryck (alkohol diskuteras fortfarande) på Beach Road. Kulturstationer skulle inrättas för att lära folk om traditionell Songkran och buddhism och det skulle finnas scener med traditionell thailändsk dans och kulturella shower. Uppenbarligen, om vattenstänk är förbjudet, skulle evenemanget mestadels begränsas till den 19 april, och de dagar av vattenstrider som ledde fram till evenemanget kan inte hända på grund av ett vattenspelsförbud.

Religiösa föremål från lokala tempel skulle visas och munkar skulle ge välsignelser och böner för det nya året. Songkran-blomskjortor skulle finnas tillgängliga och kunna användas flitigt och gatan skulle också vara ljust dekorerad för festivalen. Att ge gåvor till barn skulle också äga rum, eftersom Barnens dag ställdes in tidigare i år på grund av Covid-19.

Vissa "semi-traditionella" aktiviteter, som sandslottsbyggnad och skönhetstävlingar, antogs också övervägas. Konserter kunde äga rum så länge som publiken var begränsad och utrymme för social distans fanns som musikfestivalen förra året.

Barer och nöjesställen skulle få anordna privata evenemang, men om sprutning av vatten förbjuds av den thailändska regeringen måste de följa dessa regler.

Att bära masker, temperaturkontroller, social distansering och andra skyddsåtgärder skulle krävas för evenemanget, enligt borgmästaren.

Naklua kommer också att fira sin dagsfestival den 18 april, vattenstänk eller inte, tillade staden.

På bilden nedan är traditionella bilder på evenemanget och hur det kan se ut i år om vattenkastning förbjuds:

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/