Samut Sakhon-guvernören återvänder hem idag efter framgångsrik återhämtning från en allvarlig Covid-19-infektion i över tre månader

Bangkok -

Samut Sakhon-guvernören Weerasak Vichitsangsri skrevs ut från Siriraj-sjukhuset i Bangkok idag, den 19 mars, efter att ha tillbringat 82 dagar på sjukhuset och behandlats för svåra covid-19-tillstånd.

Den 59-årige guvernören presenterades vid en presskonferens för första gången i morse på tre månader efter att ha blivit inlagd på sjukhuset för en Covid-19-infektion medan han arbetade under ett stort kluster på Samut Sakhons räkmarknad i December.

Enligt Siriraj-tjänstemän var han en av de 20 procent av kritiska Covid-19-patienter i Thailand och var utrustad med en ventilator under den längsta perioden i sjukhusets historia efter att läkare hittat en allvarlig lunginflammation.

Guvernör Weerasak tackade sedan all medicinsk personal som var involverad i hans behandling och alla för deras moraliska stöd och sa att det var otroligt för honom att återhämta sig efter att ha varit medvetslös i 42 dagar.

"Jag skulle vilja tacka läkarna, sjuksköterskorna från Samut Sakhon och Siriraj Hospital och alla för att de visat sitt stöd under min behandling, särskilt folket i Samut Sakhon, Phichit och Ang Thong-provinserna," sa han. "Jag kunde inte tro att jag kunde klara det efter att ha varit medvetslös i mer än 40 dagar."

Dr. Prasit Watanapa, dekanus vid Siriraj-sjukhuset, sa att guvernören planerade att återvända till sin hemstad i Ang Thong för en fullständig återhämtning under en månad eftersom hans hälsa fortfarande var svag. De som var planerade att träffa honom under hans tillfrisknande rekommenderas starkt att bära ansiktsmasker och förbli socialt avståndstagande. Viceguvernören kommer att fortsätta att styra provinsen tills guvernören kan återuppta sina uppgifter troligen nästa månad.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.