Tusentals av Myanmars Karen-flyktingar försöker fly till norra Thailand när arméns luftanfall slår gränsområden

Thailand -

Mer än 2,000 28 bybor från Myanmars delstat Karen evakuerades till Mae Hong Son, norra Thailand igår, den XNUMX mars, efter att Myanmars militär enligt uppgift inlett ett flygräd på kvällen i flera områden, inklusive ett fördrivningsläger.

Luftangreppen på kvällen ska också ha dödat minst två soldater från Karen National Union (KNU) och flera andra skadats, vilket tvingade över 10,000 XNUMX människor att fly från sitt hem. KNU är en väpnad etnisk minoritetsgrupp som har ett eget territorium i södra Myanmar och har haft konflikter med Myanmars armé, även känd som Tatmadaw, i decennier.

Detta är den första flygattacken sedan militärkuppen, ledd av juntachefen Min Aung Hlaing, störtade Aung San Suu Kyis valda regering den 1 februari. Strejken följde på en påstådd attack mot en militär utpost av KNU.

Sithichai Jindaluang, Mae Hong Sons guvernör, avslöjade för pressen att totalt 2,194 XNUMX flyktingar har flytt till Thailand och förväntas öka i takt med att blodsutgjutelsen i grannlandet eskalerar.

Provinsmyndigheten har förberett flyktingläger i Khun Yuam-distriktet med den primära övervakningen av 36:e Rangers-regementet. Provinsen kommer dock att behöva vänta på en order från den thailändska regeringen för att ge fler utrymmen åt flyktingarna. Rapporter på måndagskvällen hävdade att några flyktingar avvisades eftersom myndigheterna väntade på mer utrymme.

Den lokala administrationen i Mae Sariang-distriktet sa att det inte finns några exakta detaljer om hur många flyktingar som har dykt upp eftersom området övervakas av militären och andra organ är förbjudna att ta sig till.

Under tiden beslagtog Mae Sai-polisen fyra postlådor med cirka 4,000 5.56 skott på 6,000 mm. ammunition sex lådor med 50 75 olika andra typer av ammunition och XNUMX K-XNUMX-granater i en postbutik i Chiang Rai-provinsen. Alla var från Chonburi och förväntades levereras till Tachileik, Myanmar.

En 30-årig thailändsk medborgare som sågs gå in i butiken för att ta emot paketen och hans chaufför greps av polisen. Enligt deras första uttalande visste de inte vad som fanns i kartongen men de anlitades för att ta paketen till Myanmars gräns. De hölls kvar på den lokala polisstationen för vidare utredning. Det var oklart vem paketet skulle levereras till eller vem som skickade paketet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.