Thailändskt kabinett godkänner officiellt minskning av karantänsplanen för vaccinerade besökare i Thailand, med start i april

Bangkok -

Det thailändska kabinettet i går, den 30 mars, har officiellt godkänt ett förslag från Centre for Economic Situation Administration (CESA) om att minska karantänperioden till sju till tio dagar och att välkomna utvalda vaccinerade utländska turister och affärsmän i sex pilot-turistdestinationer, nämligen i Phuket, Krabi, Phang Nga, Koh Samui, Pattaya och Chiang Mai, med start så snart som i april.

Regeringens talesperson Anucha Burapachaisri avslöjade för pressen i eftermiddags att planen föreslogs till en stor regeringskommitté efter CESA-mötet förra veckan.

Förslaget kommer att tillåta vaccinerade utlänningar att besöka de sex provinserna från Thailand nästa månad och de kommer bara att behöva utföra karantän i sju till tio dagar. Pattaya News noterar att inte alla länder kan ansöka om planen och att vissa fortfarande kan behöva göra fjorton dagars karantän. Eftersom informationen kan ändras snabbt rekommenderas att du kontrollerar med din lokala ambassad eller konsulat. Bevis på vaccination kan också skilja sig åt beroende på land och man bör fortsätta med detta med sin lokala ambassad.

I juli kommer utvalda vaccinerade turister, enligt planen, att få besöka ön Phuket utan obligatorisk karantän, om de visar sig ha negativa Covid19-resultat vid ankomsten. Om planen blir framgångsrik kommer de andra fem områdena att implementeras med samma förslag senast i oktober 2021. Det är värt att notera att denna plan för Phuket fortfarande behöver slutgiltigt godkännande från det thailändska regeringen.

"Dessutom, år 2022, om allt går enligt planen, kommer varje vaccinerad turist som ville komma till Thailand inte att behöva sättas i karantän längre", avslutade Anucha.

Planen kommer att behöva publiceras i Royal Gazette för att slutföras, men det är mest en formalitet vid denna tidpunkt.

Pattaya News noterar också att det sannolikt kommer att ta lite tid för ambassader och karantänhotell att "komma på samma sida" med förändringarna såväl som potentiella vägspärrar som vissa länder, främst i Afrika, som är undantagna från planen. Det har redan förekommit rapporter om att vissa personer har svårt med att karantänhotell inte accepterar bokningar mindre än fjorton dagar och det kan ta ett tag för alla olika divisioner att prata med varandra.

Denna information var korrekt vid presstiden men kan ändras snabbt för ytterligare frågor bör man kontakta deras thailändska ambassad eller konsulat.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.