Thailands "Jack the Ripper" dömd till dödsstraff för att ha begått mord på minst sex offer

Khon Kaen -

Khon Kaens provinsiella brottmålsdomstol har idag, den 2 april, dömt en exekutionstitel för en man som fått namnet Jack the Ripper i Thailand, Somkid Pumpuang, som dömdes för mordet på en 51-årig kvinna och ytterligare fem offer. i provinsen i december 2019.

Somkid var arresterades i Khon Kaen den 17 december 2019, för att ha dödat en hotellbiträde sex månader efter att ha släppts från fängelset för liknande brott, efter att ha suttit i ett thailändskt fängelse i 14 år.

Dagens domstolsdom har bevisat att den tilltalade är skyldig enligt Section 289 of the Criminal Code för att ha begått tortyr eller grymheter; 334 § i stöld; och § 91 av överlagt mord. Enligt brottsbalken ska den som begår mord på den andre med uppsåt straffas med döden.

Han åtalades även för 12 månaders fängelse för inbrott, 3 månaders fängelse för flyttning eller försök att avlägsna kroppen och 16 månaders fängelse för överlagt mord. Fängelsestraffet upphävdes dock då rätten redan har dömt den tilltalade till dödsstraff, vilket är maxstraffet.

Enligt domstolens dom hade Somkid fortsatt att begå samma brott upprepade gånger sex gånger sex månader efter att han släpptes från fängelset för att ha begått 5 fall av mord.

Hans beteende, enligt den thailändska brottsdomstolen, hade bevisat att Somkid inte kände sig skyldig till sina förseelser och hade en fullständig brist på barmhärtighet och att han var mycket farlig för det thailändska samhället. Därför sänkte inte brottmålsdomstolen straffet utan dömde honom bara till dödsstraff.

Det är oklart när straffet skulle verkställas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.