Populära lokala berättelser för den sista veckan i Pattaya: Poliskontrollpunkter återvänder, tragisk skottlossning av en ung pojke, några thailändska företagsägare som motsatte sig en Pattayas "sandlåda"-plan och mer!

Hej Pattaya nyhetsläsare!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område, Pattaya och Chonburi, den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är utformade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat eftersom vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel.

De är inte i någon speciell ordningsföljd. Dessa är från söndagen den 28 mars till lördagen den 3 april 2021.

1. Två personer skadades allvarligt under Pattaya surf skate händelse, Pattaya City regeringen att betala för sina skador

Även om evenemanget överlag sågs som en framgång, satte flera skridskoåkares skador en dämpning på evenemanget när de kolliderade i en lätt nedförsbacke nära Dolphin-rondellen under ett street skatepass. Pattaya City gick med på att betala för deras skador och lovade bättre säkerhetshantering tillsammans med arrangörernas partnerskap för framtida evenemang.

Två allvarligt skadade i 'Pattaya Bikini Surf Skate', Pattayas regering ska betala för den skadade ungdomen

2. Tragisk skottlossning mellan två unga pojkar i Pattaya

En av våra mest kommenterade berättelser under veckan när en äldre pojke på preteens, som trodde att han lekte med en leksakspistol, tragiskt sköt och dödade en yngre pojke i Pattaya.

Elvaårig pojke ska ha skjutit ihjäl en femårig pojke i Pattaya-området, trodde att pistolen var en leksak

3. Det indiska samhället i Pattaya firar holi-festival

Ett glädjefyllt evenemang som besöktes av dussintals människor för att fira Holi i år i Pattaya. Se mer här.

Indian Community of Pattaya Thailand firar Holi-festivalen

4. Thailändsk-Bangladeshisk gemenskap firar Bangladeshs 50:e nationaldag

En annan stor samhällshändelse ägde rum förra veckan i vårt område.

Thai-Bangladesh Community firar Bangladeshs 50:e nationaldag

5. Många lokala företagare i Pattaya mot en "sandlåda"-plan för vaccinerade utländska turister

Ägare till företag i Pattaya som mest förlitar sig på inhemska turister är emot en plan att göra Pattaya till en sandlådeturismzon, och släpper in vaccinerade utländska turister utan karantän, rädda att det kommer att få inhemska turister att sluta komma.

Många lokala Pattaya-företagare mot att Pattaya blir en "sandlåda" för utländska turister, tror att det kommer att skada inhemsk turism

6. Nigerian och hans thailändska flickvän greps i Pattaya för påstådd narkotikahandel

Den här historien väckte MYCKET intresse och kommentarer. De kommer att tjäna upp till fem år efter att ha varit samarbetsvilliga med tjänstemän.

UPPDATERING: Nigerian och hans thailändska flickvän, misstänkta knarklangare i Pattaya-området, kommer att avtjäna upp till fem år i thailändskt fängelse

7. Berusad man hotar att skjuta upp restaurang på grund av ett påstått bullerklagomål

Vår mest kommenterade berättelse för veckan efter att en man som var upprörd av påstått högt ljud hotade att skjuta upp en restaurang och greps. Vapnet visade sig senare vara en BB-pistol.

Berusad man greps efter att ha hotat att skjuta upp butiksägare i Pattaya-området på grund av höga ljud

8. Poliskontrollpunkter är tillbaka i Pattaya lagom till Songkran

De är baaaaaaaaaaaaaaaaack….och i stort sätt.

Poliskontrollpunkter återvänder till Pattaya på ett stort sätt, två greps för misstänkt rattfylleri i natt, inklusive en utlänning

Det var allt för den här veckan. Som alltid uppskattar vi ditt stöd, läsekrets och hoppas att du har en bra vecka framför dig!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/