Munk lyckades räddas från översvämmad grotta i Phitsanulok, Thailand efter att ha varit instängd i nästan fyra dagar

Phitsanulok, Thailand-

En 46-årig munk som hade varit på en meditationsretreat inne i en grotta i en nationalpark i Phitsanulok Thailand räddades av ett team på över trettio räddningsarbetare, inklusive erfarna grottdykare, efter att ha blivit instängd inuti efter att kraftiga regn översvämmade en smal passage djupt inuti.

Vi rapporterade första gången om den här historien i går kväll och du kan läsa den tidigare historien genom att klicka här.

Grottan, som kallas Tham Phra Sai Ngam, ligger i Phitsanulok i nedre norra Thailand, i Noen Maprang-distriktet i Thung Salaeng National Park.

Munken, Phra Ajarn Manat, 46, gick in i grottan för meditation runt den 3 april enligt både invånare nära grottan och hans medmunkar vid ett närliggande tempel. Efter att han hade gått djupt in i grottan för meditation föll kraftiga regn under de kommande dagarna som fångade munken i grottsystemet. Lokala bybor som var medvetna om att han mediterade i grottan och hade tjänat honom, ringde räddningsteam som enligt uppgift kunde höra honom be djupt inne i grottorna. Men översvämningsvatten hade översvämmat en smal passage som ledde till djupare delar av grottan där munken mediterade.

Mer än 30 räddningsarbetare från Prasat Boon Sathan Foundation tillsammans med andra relevanta myndigheter arbetade för att befria munken från grottsystemet där han var över 400 meter inne förbi en översvämmad passage.

När grottan översvämmades krävde räddningen dykare och dykutrustning, så många minns liknande situation med en grupp instängda fotbollsspelare 2018.

Phra Ajarn Manat besöker enligt uppgift regelbundet grottorna för meditation och är välkänd av närliggande bybor som ger allmosor och meriter till munken under hans flerdagars meditationsresor.

Phra Ajarn avlägsnades med hjälp av räddningsarbetare och dykare som hjälpte honom att simma genom den översvämmade delen av grottan. Han hade enligt uppgift en lätt feber men i övrigt var han vid gott humör och hälsa och förblev lugn under hela upplevelsen, enligt uppgift att han fick ytterligare tid att fasta och meditera och gjorde det bästa av en dålig situation. Han fördes till ett lokalt sjukhus för en rutinkontroll efter räddningen.

Alla bilder artighet Prasat Boon Sathan Foundation.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/