Thailands regering ger grönt ljus till privata sjukhusföreningar att skaffa alternativa Covid-19-vacciner, ytterligare sjukhussängar och fältsjukhus för att omedelbart tillhandahålla i Bangkok

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har idag, den 9 april, beordrat Bangkok Metropolitan Administration (BMA) att lägga till sjukhussängar efter det tillfälliga stoppet av Covid-19-testprocedurer på vissa privata sjukhus på grund av bristen på faciliteter.

CCSA godkände också officiellt för privata sjukhus att förvärva ytterligare 10 miljoner doser av Covid-19 alternativa vacciner under överinseende av statliga myndigheter, enligt CCSA talesman Taweesilp Visanuyothin.

Teweesilp berättade för pressen: "Vissa privatsjukhus i Bangkok hade slutat tillhandahålla Covid-19-testet, med resonemang att de var utanför testkitet. Men den sanna anledningen var att de översvämmades med ingångspatienter under de senaste dagarna efter ett stort kluster som härrörde från Bangkoks nöjesställen, vilket orsakade bristen på sjukhussängar och andra faciliteter.”

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha, som ordförande för CCSA, beordrade sedan BMA och relevanta myndigheter att tillhandahålla ytterligare 5,000 XNUMX bäddar på sjukhusen för att utöka kapaciteten att ta emot infektionerna. Fältsjukhus kommer också att byggas i huvudstaden för att underlätta för fler patienter som eventuellt snabbt kan öka inom en snar framtid.

"Dessutom kommer CCSA också att försöka vidta åtgärder för att privata sjukhus ska kunna överföra infekterade patienter till andra tillgängliga sjukhus. De som har lätta symtom eller/och är asymtomatiska kommer att flyttas till en annan karantänplats utan sjukhusvård, tillade talesmannen.

När det gäller vaccinationen ger CCSA också grönt ljus till policyn för den privata sektorn att hjälpa till att skaffa fler Covid-19-vacciner, initialt med 10 miljoner sprutor. Premiärministern beordrade också de statliga myndigheterna att underlätta för dem vid inköp och distribution.

Teweesilp sade: "Regeringen planerar nu att tillhandahålla cirka 75 miljoner doser, som kan distribueras till 35 miljoner människor. Men folkhälsoministeriet uppskattar att totalt 40 miljoner människor kommer att behöva vaccineras för att nå flockimmunitet, så de är fortfarande i behov av 10 miljoner doser som ska vaccineras till ytterligare 5 miljoner människor.

"Lyckligtvis erbjöd sig privata sjukhus att köpa och importera resten av de nödvändiga vaccinerna som skulle tilldelas i Thailand."

Privata sektorer kommer nu att kunna införskaffa vaccin mot coronavirus från alternativa företag som redan hade godkänts av den thailändska FDA, inklusive vaccinet med Johnson & Johnsons engångsvaccination.

Tilldelningsförfarandet är dock fortfarande under diskussion. De relaterade statliga myndigheterna, avdelningarna och privata sjukhusföreningar kommer att vara värdar för ett gemensamt möte för att komma på lösningar för att ge ytterligare tio miljoner doser.

Kommitténs utvalda av CCSA fick en månad på sig att rapportera tillbaka till CCSA med en funktionell policy för den alternativa tilldelningsplanen för vaccinerna, avslutade CCSA:s talesman.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.