Det senaste Covid-19-utbrottet från nöjesställen i Bangkok måste lösas inom en månad, säger Thailands folkhälsominister

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa idag, den 16 april, att ministeriet hade lagt fram ett ramverk för att potentiellt kontrollera de nuvarande Covid-19-klustren från nöjesställen inom en månad, medan 100 procent av sjukvårdspersonalen kommer att få Covid-19-vaccinerna till fullo nästa vecka.

Han uppgav att om regeringen har utfärdat stängning av alla nöjesställen samtidigt som de genomför de strängaste hälsoåtgärderna, bör utbrottscykeln avslutas om ungefär en månad.

Men om ett nytt kluster oväntat upptäcktes under denna tid, skulle sjukdomskontrollen också förlängas och kräva en längre tid.

Vidare hävdade ministern att inom den kommande veckan kommer Covid-19-vaccinerna att tillhandahållas helt och hållet till sjukvårdspersonal över hela landet för att säkerställa förtroende bland thailändare och vårdpersonal när de utför sina uppgifter.

Angående bristen på sängar på privata sjukhus avslöjade Anutin att regeringen redan har förberett sjukhussängar för nödsituationer för att möta allmänhetens behov. Fler fältsjukhus och sjukhus (karantänhotell) håller för närvarande på att etableras med ett tillräckligt antal mediciner, skyddsutrustning och medicinska tjänstemän. Ministeriet kommer också att ge fullt stöd för att hjälpa till att hantera och minska antalet infektioner i Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.