Pattaya-polisen bryter upp grupper av människor på lokala stränder som påstås bryta mot Covid-19-reglerna - VIDEO

Pattaya –

Pattaya City och Chonburi Police i går kväll (23 aprilrd) inspekterade Pattaya och Jomtien Beach där de bröt upp grupper av människor som påstods dricka alkohol, samlades i grupper och åt mat tillsammans, vilket för närvarande strider mot regeringens order att kontrollera Covid-19-koronaviruset.

Stränder, parker, reservoarer, offentliga utrymmen och liknande platser är endast avsedda för träning enligt Chonburi-guvernören och de senaste Covid-19-beställningarna. Att samlas, äta, dricka (särskilt alkohol) och umgås i stora grupper i dessa områden "begärs" att inte ske av Chonburis regering. Tekniskt sett har alkohol varit förbjudet på stränderna i många år, liksom att laga grillmat, men båda tolereras i allmänhet och tillåts. Men på grund av Covid-19 upprätthålls dessa regler av lokal polis. Försäljare av paraplyer och solstolar är öppna under dagtid men måste följa regler för social distans och får inte sälja alkohol.

Du kan läsa mer om dessa begränsningar här.

https://thepattayanews.com/2021/04/17/chonburi-province-releases-provincial-orders-lots-of-additional-covid-19-closures-and-restrictions-implemented-starting-april-18th-2021/

Igår kväll, den 23 april 2021, började ett team av poliser ledda av Chonburi provinspolisens biträdande befälhavare överste Maykawit Praditphon med att inspektera nöjesställen i Pattaya för att förhindra att en Chonburi stängningsorder kränks. Inga nöjesställen hittades öppna. Alla nöjesställen är för närvarande stängda av Center for Covid-19 Situation Administration över hela landet för att stoppa den potentiella spridningen av Covid-19-viruset.

Efter att framgångsrikt ha kontrollerat lokala barer och nattklubbar för att säkerställa att de var stängda ledde överste Maykawit sitt team att inspektera stränderna i Pattaya och Jomtien-områdena där de bröt upp många grupper av människor som såg ut att dricka alkohol och äta mat på lokala stränder runt midnatt. Polisen förlitade sig på "mjuka varningar" och gav inga böter, men varnade för att om människor inte samarbetade kunde de få straff enligt gällande nöddekretlagar för att kontrollera Covid-19-koronaviruset. Människor lämnade utan problem, enligt överste Maykawit. En video av spridningen finns nedan.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.