Thailands premiärminister bötfälldes med 6,000 19 baht efter att ha blivit tillfångatagen utan att bära ansiktsmask under situationsmötet för Covid-XNUMX i morse

Bangkok -

Bangkoks guvernör Asawin Kwanmuang uppgav på sitt Facebook-konto att premiärminister Prayut hade betalat böter på 6,000 19 baht för att han inte bar sin mask efter att ha lett ett regeringsmöte om Covid-26-situationen i morse den XNUMX april.

Premiärministern blev också officiellt den första personen som har brutit mot de senaste bestämmelserna i lagen om smittsamma sjukdomar BE 2558 som utfärdades igår, den 25 april, och som säger att medborgare i Bangkok alltid ska bära sanitets- eller tygmasker på offentliga platser.

Den som bryter mot eller underlåter att följa uttalandet ska dömas till böter på högst 20,000 XNUMX baht, enligt tillkännagivandet från Bangkok Metropolitan Administration (BMA).

Åtalet väcktes efter att premiärministerns officiella Facebook-konto hade släppt ett foto på premiärministern med en grupp konsulter för vaccinationstilldelning vid ett möte i regeringshuset i dag.

Prayut sågs på bilden, utan att bära en ansiktsmask eller något skydd för att förhindra spridningen av Covid-19-sjukdomen. Bilden hade dock tagits bort kort efter kritik på thailändska sociala medier.

Guvernören sa på sitt konto på sociala medier: "Jag förklarade därför att en sådan åtgärd från premiärministerns sida har brutit mot paragraf 51 i lagen om smittsamma sjukdomar, BE 2558. Enligt övervägandet från den nationella kommittén för smittsamma sjukdomar, premiärministern Minister gjorde sig skyldig till ett sådant brott och var dömd till böter på 6,000 XNUMX baht.”

Premiärministern har erkänt åtalet och gått med på att betala böterna på Dusit polisstation och har bett om ursäkt för händelsen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.