Invånare på ön Koh Larn röstar för att hålla ön stängd för icke-invånare i minst två veckor till

Koh Larn-

Rösterna är inne.

Ön, som delvis är självstyrd av deras eget råd och äldre, höll en folkomröstning under helgen för att besluta om de skulle öppna ön igen för turister, deras främsta inkomstkälla.

Koh Larn har varit stängt sedan den 5 maj, som vi rapporterade här, på grund av oro för Covid-19.

Ön är nästan 100 % beroende av turister för sin inkomst och är den stora ön som ligger närmast Bangkok och drar tusentals turister från Bangkok och andra närliggande provinser när den är öppen. Även om situationen i Pattaya specifikt har förbättrats kring Covid-19 och de flesta fall av Chonburi kommer från fabriker och migrantarbetarläger som vanligtvis inte reser eller lämnar sina arbeten/sovsalar, den största oro från öns invånare är att om ön öppnades skulle Bangkokbor strömma in och eventuellt ta med sig Covid-19 .

Bangkok är för närvarande epicentrum för Covid-19-utbrottet i Thailand.

Detta är en liknande tankeprocess som varför Pattaya och Jomtien förblir strikta när det gäller stränder och andra turistattraktioner med guvernören som lämnar dem stängda, enligt Chonburi-tjänstemän. Även om den ekonomiska smärtan verkligen är uppenbar genom att titta runt i större delen av Pattaya på sistone, är den övergripande tankeprocessen att staden måste undvika utbredda fall som Bangkok tills vaccinationsprogrammet sätts igång om de vill kunna öppna upp för utländska turister senare i år, inställd på oktober.

Koh Si Chang, som en notering, förblir öppen (men är inte lika populär bland turister), liksom Koh Samed och Koh Chang längre söderut.

Bild: Koh Larn Public Relations

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/