Pattaya City har budgeten och är redo att självständigt köpa tillräckligt med Covid-19-vacciner för hela området, men behöver regeringens godkännande

Pattaya, Thailand-

Pattayas borgmästare talade med den associerade thailändska pressen i går, 1 juni 2021, om vaccinationsplanen för Banglamung/Pattaya och frustration från invånare (och utlänningar) över vad många uppfattar som en långsam utrullning av vaccinprogrammet.

Sonthaya Khunplume, Pattayas borgmästare, uppgav att den thailändska regeringen nyligen har justerat den kommande planen för distribution av Covid-19-vaccin med tre huvudpunkter, som följer:

  1. Områden med höga nivåer av infektion eller en historia av utbrott kommer att ha prioritet

  2. Områden som är kritiska för ekonomin och turismen kommer att prioriteras.

  3. Specifika grupper av människor som löper hög risk för smittspridning, såsom taxichaufförer, lärare, gästfrihetsarbetare och andra "kundvända" roller som interagerar med många människor kommer också att ha prioritet.

Den thailändska regeringen har redan fokuserat på medicinsk personal, äldre och utsatta under sina tidigare vaccinationskampanjer, men när de går mot en bredare massvaccinationskampanj gäller punkterna ovan.

Enligt borgmästaren i Pattaya uppfyller Chonburi och Pattaya specifikt alla tre punkter och bör därför tilldelas en betydande mängd vacciner för att vaccinera större delen av området. För närvarande planerar Chonburi att vaccinera minst 70 % av lokalbefolkningen för att kunna öppna upp provinsen, närmare bestämt Pattaya, för vaccinerad utländsk turism senast i oktober, livlinan i Pattaya City som är ansvarig för uppskattningsvis 80 % av Pattayas BNP.

Men från och med idag, den 2 juni 2021, har staden fortfarande inte informerats om det exakta antalet vacciner Banglamung förväntas få under denna månad och den officiella lanseringen av den rikstäckande massvaccinationskampanjen. Staden förbereder för närvarande med befintligt lager för att ge andra doser av vacciner till dem som redan hade fått det första skottet tidigare i år.

Pattaya News noterar att utlänningar har fått veta att de kan registrera sig för ett vaccin på deras sjukhus som har sina medicinska journaler på arkiv från och med den 7 juni 2021, av Center for Covid-19 Situation Administration, detta betyder dock inte att de kommer att ha en tidtabell för när de kommer att få skottet. Dessutom har det redan förekommit många rapporter från kommentatorer och läsare online som säger att många sjukhus och kommuner uppger att de inte kommer att acceptera utländsk registrering den 7:e tills vidare, främst på grund av bristande kunskap om hur många vacciner de kommer att ha tillgängliga eller när och inte vill ha reserverade listor som löper in i tusentals namn och nummer.

Borgmästare Khunplume sa att han förstår allas frustration och att staden (och Chonburi) är förberedda och redo att självständigt köpa från sin egen budget, distribuera och lansera vaccinerna i området, vilket enligt honom kommer att underlätta arbetet för staten.

Tyvärr behöver denna plan grönt ljus från centralregeringen (liksom vaccinförsörjningen, betald eller ej) och många andra provinser har också samlat in pengar och vill köpa vaccinerna till sina invånare. Det har inte funnits några tecken, vare sig det ena eller andra sättet, om att denna plan är grönbelyst, även om den thailändska regeringen flera gånger har sagt att de inte är emot att privata organisationer säkrar vacciner och inte hindrar någon från att göra det, men utbudet måste vara tillgängligt. i förväg och prioriterade grupper måste uppfyllas.

Borgmästaren uppgav dock att eftersom Chonburi uppfyller alla tre viktiga nya kriterier för den nya distributionen av vaccinriktlinjer, förväntar de sig tillräckligt för att möta deras behov inom en mycket nära framtid. Vi kommer att fortsätta att uppdatera detta ämne allt eftersom vi får mer information.

 

Sändning
Användarrecension
4.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/