Pattaya och Banglamung lanserar andra doser av Covid-19-vacciner till utvalda grupper

Banglamung –

Människor i Pattaya och Banglamung fick en andra injektion av Covid-19 Sinovac-vaccin idag (3 junird) vid totalt 20,000 XNUMX doser tilldelade enligt Pattaya City tjänstemän och Chonburi Department of Public Health.

Covid -19 andra injektionsvaccinationskampanjen startade idag (3 junird) på Eastern Indoor Athletics Stadium för personer som redan hade registrerat sig och redan fått den första injektionen. Det var inte en "walk-in"-registrering och för det mesta var thailändska medborgare endast i specifika grupper enligt Chonburis folkhälsoavdelning.

Huvudplatsen för den andra injektionen var Eastern Indoor Athletics Stadium som framgår av bilderna, även om fyra mindre injektionsställen också användes enligt tjänstemän som Pongs kommun och vissa doser enligt uppgift skickades specifikt till förregistrerade grupper som kunde inte ta sig till utsedda vaccinationscenter såsom funktionshindrade eller utsatta.

Fru Paradee Waksopa, Banglamungs administrativa chef, sa till The Pattaya News, "De flesta som har fått vaccinet i morse är lärare, första responders och poliser som var registrerade tidigare på grund av att de var i "högrisk"-grupper för kontakt med många människor och allmänheten."

”Omkring 600 -700 personer injicerades per timme på Östra idrottsstadion. Det kommer att finnas totalt 3,876 XNUMX personer som får den andra injektionen idag på stadion, inte räknande andra platser där vaccinationer äger rum.”

Pattayas biträdande borgmästare Manot Nongyai berättade för The Pattaya News, "Idag förväntas vaccinationsprogrammet vara klart vid 4:00"

Enligt vice borgmästaren hade det inte förekommit några dokumenterade incidenter av biverkningar efter vaccinationer i dag, med alla de vaccinerade måste vänta minst trettio minuter efter att ha vaccinerats för att övervakas för eventuella problem.

TPN media har haft många frågor om att utlänningar kan registrera/ta emot ett Covid-19-vaccin som en del av regeringsprogrammet. Även om Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, flera gånger har rapporterat att utlänningar kan börja registrera sig från den 7 juni på statliga sjukhus som har sina journaler, har vi många meddelanden och e-postmeddelanden från läsare som uppger att deras lokala sjukhus har sagt att detta inte kommer att hända eller så tar de inte emot registreringar.

Baserat på den information som släppts hittills, det verkar som att datumet den 7 juni är mer ett "startdatum" och inte ett garanterat datum att varje utlänning i varje provins och område i landet kommer att kunna registrera sig, än mindre veta när de kan få ett Covid-19-vaccin. Även om det är sant att det har förekommit rapporter om att vissa utlänningar har vaccinerats som har arbetstillstånd i "högriskområden", och vissa provinser som Phuket och Hua Hin har börjat vaccinera vissa utlänningar (igen, mestadels med arbetstillstånd) som helhet. många utlänningar, särskilt den utsatta pensionärsgruppen, väntar fortfarande på gedigen information.

Chonburi bestämmer fortfarande sin totala tilldelning av kommande vacciner för denna månad från den thailändska regeringen, vilket är ytterligare en anledning till att kommuner och sjukhus troligen har hittills avböjt att registrera utlänningar eller startlistor tills de är säkra på att de har tillgången. Pattaya har erbjudit sig att köpa vaccin från sin egen budget men behöver regeringens tillstånd för att göra det.

Vissa sjukhus i Thailand har enligt uppgift lagt till folk på listor för privatbetalda vacciner, men verkligheten är att det inte finns någon aning om när dessa kommer att finnas i lager eller hur länge väntan kommer att pågå.

Summan av kardemumman är att den nuvarande vaccinsituationen, artigt uttryckt, snabbt förändras och flytande med regelbundna justeringar av "policy". Thailand har flera gånger sagt att utländska invånare KOMMER att kunna delta i vaccinprogrammet, men exakt när en utländsk invånare kan få ett vaccin är fortfarande oklart. Utlänningar bör förvänta sig och vara medvetna om detta faktum när de undersöker eventuellt säkra en vaccinregistrering och göra sitt bästa för att behålla sitt tålamod under en svår situation. Vi kommer att tillhandahålla solida uppdateringar när vi får dem, men för närvarande skiljer sig informationen kraftigt från provins till stad, till och med kommun och visumstatus och det finns ingen "övergripande" uppdatering för alla utländska invånare.

Vi kommer att ha mer om denna situation under helgen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? E-posta oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.