Situationen för hemlösa i Pattaya förvärras enligt lokala tjänstemän, några invånare oroade sig för Covid-19 i hemlösa befolkning

Pattaya, Thailand –

Lokala invånare i Pattaya har uttryckt oro till Pattayas press om både en ökning av hemlösa i lokalområdet och oro kring Covid-19 i den hemlösa befolkningen.

Först, en video som tittar på problemet:

Pattaya närmar sig två månader från och med den 10 juni 2021, där alla nöjesställen och många andra arenor, som gym, massagebutiker och skönhetskliniker, har beordrats stängda för att förhindra Covid-19. Pattaya City förlitar sig på turism, inklusive inrikes, för cirka 80 % av sin BNP, och nöjesrelaterade platser, såväl som turistattraktioner, är den stora ekonomiska drivkraften för det lokala området. Med dessa styrkor stängda kämpar många andra företag också, till exempel hotell som har sagt upp personal på grund av den nuvarande situationen som gör att situationen för hemlösa i Pattaya ökar. Dessutom förblir gränserna fortfarande stängda för utländska turister utan karantän, förutom att de flesta inhemska besökare inte kommer på grund av både oro för Covid-19 och brist på nöjesställen som för närvarande är öppna.

Pattaya News har regelbundet täckt situationen för hemlösa i Pattaya, inklusive i en artikel här från slutet av april.

Den hemlösa befolkningen har alltid funnits i Pattaya men har ökat exponentiellt (tillsammans med den hemlösa djurpopulationen som har sett ett uppskattat stigande antal hundratals herrelösa, särskilt hundar, runt Pattaya, men det är en annan historia) och har särskilt ökat under varje omgång av Covid-19 åtgärder och restriktioner. Pattaya City har gjort olika saker för att försöka kontrollera problemet, några framgångsrika, andra inte.

Problemet är komplext, enligt Chonburi Provincial myndigheter som arbetar med lokala hemlösa skyddsrum, eftersom många av dem på gatan har både fysiska och psykiska sjukdomar eller drogberoende. Visserligen har några lokala invånare nyligen klagat till stadshuset över att de påstås ha sett hemlösa människor som bor framför dörrar som öppet konsumerar olagliga droger. De har också klagat på att vissa har fått tidigare affärsfronter att se fattiga ut med provisoriska skyddsrum, sopor och andra påstådda kränkningar.

Enligt Chonburi Provincial Authority är många av de hemlösa också utländska medborgare från Kambodja, Laos eller Myanmar som inte kan återvända hem av olika anledningar, inklusive oroligheter i sina egna länder eller gränsstängningar på grund av Covid-19. Många arbetade i service- eller besöksnäringen men förlorade sina jobb och kan nu inte lämna. Att skicka hem dem via immigration är ofta inte ett alternativ, särskilt för medborgare i Myanmar. De hemlösa som är thailändska medborgare vill ofta inte lämna till sin hemprovins eftersom det fortfarande är mycket lättare att hitta mat och tigga i Pattaya än i en avlägsen provins. Dessutom har Pattaya regelbundna utdelningslinjer för välgörenhet där många av de hemlösa lätt kan få en måltid.

Men nu har lokala invånare också klagat till stadshuset och pressen om oro för Covid-19 i den hemlösa befolkningen, som ofta inte verkar följa Covid-19 försiktighetsåtgärder som att bära masker, undvika grupper eller social distansering. Dessa klagomål hävdar också att brottsbekämpande myndigheter sällan gör så mycket åt det annat än att be de hemlösa att flytta till olika områden eftersom de hemlösa inte har några pengar att betala böter och inte lyssnar.

Det rapporterades nyligen till associerad thailändsk press att en hemlös person som vistades framför en byggnad i Banglamung-området hittades sjuk av en förbipasserande som ringde efter medicinsk hjälp.

Räddningspersonal ska ha tillhandahållit HLR på den sjuka innan de flyttade dem till ett lokalt sjukhus innan de enligt uppgift dödförklarades. Deras namn lämnades inte ut till den associerade pressen.

All medicinsk personal som var inblandad har satts i karantän eftersom den hemlösa personen var en "misstänkt" infektion med Covid -19. Ett Covid -19-test från den hemlösa personens kropp pågår för närvarande och TPN media betonar att inget slutligt resultat hade getts.

Igår kväll (4 junith) Pattaya News inspekterade det lokala Pattaya-området där många hemlösa hittades på Pattaya Beach, Beach Road och framför byggnader. Majoriteten bar inte ansiktsmasker och några verkade dricka alkohol.

Lokala invånare vill att myndigheterna ska "fixa" problemet, men det är inte en lätt situation att lösa och ju längre affärsrestriktioner kvarstår, desto värre blir situationen. Som tidigare nämnts har Pattaya och Chonburi skydd för hemlösa, men de har regler och restriktioner kring nykterhet, att delta i klasser och andra steg som många av de hemlösa på gatan för närvarande inte är intresserade av att göra. Pattaya hade också erbjudit gratis bussbiljetter till hemlösa invånare som är thailändska medborgare och från andra provinser för att åka hem, men många stannar kvar på grund av att det är lätt att äta och bo i Pattaya jämfört med deras hemprovins.

Har du ett förslag på hur du löser problemet? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.7 (10 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.