Privata sjukhus och lokala myndigheter får officiellt skaffa sina egna FDA-godkända Covid-19-vacciner för distribution, meddelar Royal Gazette

FOTO: BMA Health

Nationella -

Privata sjukhus och lokala myndigheter får officiellt införskaffa sina egna FDA-godkända Covid-19-vacciner, publicerade Royal Gazette i går kväll, den 8 juni.

Tillkännagivandet, som godkänts av premiärministern, innehåller sex steg för att påskynda distributionen och inokuleringen av vaccin i Thailand. Närstående statliga myndigheter bör bistå importen och upphandlingen under hela processen.

De sex måtten är följande:

  1. Ge ett tillräckligt antal standardiserade Covid-19-vacciner till människorna för att täcka minst 70 procent av befolkningen eller inte mindre än femtio miljoner människor.
  2. Thai Food and Drug Administration (FDA) ansvarar för samordningen, främjandet och stödet av Covid-19-vaccintillverkarna under vaccinregistreringen på ett potentiellt och effektivt sätt.
  3. Department of Disease Control, Government Pharmaceutical Organisation, National Vaccine Institution, Thai Red Cross Society, Chulabhorn Royal Academy eller relaterade statliga myndigheter måste i samarbete tillhandahålla medicinska tjänster eller tillgång till folkhälsan till allmänheten under den brådskande upphandlingen av Covid-19-vaccinationerna för att för människor att snabbt och effektivt få kvalitetsvacciner enligt de regler och föreskrifter som föreskrivs av vissa myndigheter.
  4. För att uppmuntra människor att få större tillgång till Covid-19-vaccinet, tillåts privata sjukvårdsinrättningar och relaterade privata sektorer att skaffa eller begära den mängd Covid-19-vaccin från myndigheter som anges i artikel 3 enligt de regler och förordningar som föreskrivs av vissa myndigheter för att tjäna människor eller medicinsk personal i deras jurisdiktion.
    Vaccinet måste vara lagstiftat registrerat enligt Thailands medicinska lag och måste ha dess pris, inklusive medicinsk service, på lämpligt sätt fastställt till förmån för folket.
  5. Trots den begränsade mängden vaccin som finns i lager för tillfället, kan lokala myndigheter anskaffa från myndigheten enligt artikel 3 enligt de regler och förordningar som föreskrivs av vissa myndigheter för att tillhandahålla Covid-19-vacciner för att tjäna sin lokalbefolkning.
    Upphandlingen ska också genomföras under budgetutgiftsplaner för lokala myndigheter och riktlinjerna för hantering av covid-19-vaccinet i nödsituationer, föreskrivna av Center for Covid-19 Situation Administration eller premiärministern.
  6. Både statliga myndigheter och privata sektorer måste ha sin information kopplad till folkhälsoministeriets "Mor-Prompt" applikationsplattformssystem för högsta säkerhet för vaccinerade personer och för systematisk och effektiv informationshantering.

Tillkännagivandet träder i kraft den 8 juni 2021 och framåt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.