Organisatörer för Eastern Economic Corridor planerar att öka investeringarna för skaldjursmarknaden i Old Town i Pattaya

Pattaya –

EEC (Eastern Economic Corridor) planerare och relevanta byråer är inställda på att stärka Old Town Naklua Market för att göra marknaden till en av de bästa skaldjursmarknaderna i ASEAN, enligt dem.

Ett möte hölls idag (15 junith) och leddes av EEC:s sekreterare Kanit Sangsupan och Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume.

Herr Kanit berättade för The Pattaya News reportrar, "Gamla stan Naklua-marknaden är ett av huvudprojekten under 'NEO Pattaya'-kampanjen som syftar till att utveckla Lan Poe Market med lokalsamhället och omfamna den sista lokala mangroveskogen som en skyddad miljö turist attraktion."

"Marknaden kommer att utvecklas för att bli en av de främsta skaldjursmarknaderna i ASEAN-länderna och bli en viktig destination för inhemska och utländska turister som vill se en marknad i "traditionell stil". Kanit fortsatte.

"Den thailändska regeringen kommer att hjälpa till med en del av investeringen. Dessutom söker vi också efter fler investeringar från affärsmän och intresserade parter när det gäller detta och andra EEC-projekt.” Kanit uppgav, utan att specificera detaljer i form av investeringsnummer eller budgetar.

"Under tiden bör säljare på marknaden se till att de har de bästa kvalitetsprodukterna, kundservicen och presentationen. Om det här projektet lyckas, uppskattar vi att den genomsnittliga marknadssäljaren inom detta område kommer att öka sina intäkter med tre gånger.” Kanit tillade.

"Ett av våra största mål är att behålla marknadens identitet som ett lokalt fiskesamhälle i den "traditionella" stilen och framhäva thailändsk kultur, fiskekultur och visa äkta traditionell thailändsk livsstil och värderingar för besökarna." Kanit sa också.

"Vi räknar med att attrahera ytterligare investerare i slutet av detta år innan vi kan påbörja renoveringsprojektet, förhoppningsvis inom nästa räkenskapsår som utgångspunkt", avslutade Kanit.

Pattayas borgmästare Sonthaya sa till Pattaya News reportrar, "Vårt mål är att göra Gamla Stan Naklua-marknaden till en av de främsta turistdestinationerna i Pattaya. Vi kommer att behålla den traditionella känslan och kulturen på marknaden samtidigt som vi lägger till ytterligare bekvämligheter bakom kulisserna som 5G-teknik och bättre faciliteter och säkerhet för samhället.”

"Miljöförvaltning är också ett stort problem och att skydda mangroveskogen, kanalerna och fiskeområdena. Marknaden kommer att delas in i tre zoner som är en Seaside-zon, Old Town Market Zone och The Square Zone. avslutade borgmästaren.

För mer om EEC-projekt, som omfattar många olika planer, inklusive en monorail, höghastighetståg, renovering av Walking Street och Pratumnak Hill, och andra projekt klicka här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.