Företrädare för nattunderhållningsbranschen lämnar in en petition till den thailändska regeringen och uppmanar till återförsäljning av alkohol och återöppning av företag före den 1 juli

FOTO: Daily News

Bangkok -

Representanter för nattliga affärssektorer igår, den 16 juni, uppmanade Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) att påskynda åtgärderna för att påskynda åtgärderna för att återuppta nattverksamhet senast den 1 juli och att tillåta försäljning av alkoholhaltiga drycker på alla restauranger .

Vice ledare för det demokratiska partiet Prin Phannichphak har som ledare för Modern Business Group, tillsammans med representanter från nattunderhållningsindustrin, musiker, fitnessbranschen och evenemangsarrangörer lämnat in en petition till general Natthapol Nakphanich, chef för National Security rådet, i regeringshuset för att låta dem öppna igen nästa månad efter att de har drabbats ekonomiskt av tre vågor av Covid-19 i Thailand under mer än 200 dagar totalt under det senaste året med vad de sa var lite eller inget ekonomiskt stöd från regeringen.

Prin uppgav att som en gruppkväll företagare inom branschbranschen, nöjesställen och frilansare hade drabbats av regeringens förebyggande åtgärder mot Covid-19, bjöd han sedan in företrädarna för företagsgruppen att diskutera och dela sina åsikter konstruktivt för att göra statliga åtgärder mer rättvisa mot alla parter.

FOTO: Thairath

Enligt The Rock Pub-ägaren Nonthadech Buraphasitthiporn inkluderade förslaget (1.) återkallande av beställning av stängda nöjesställen, endast högrisklokaler bör stängas för stora städningar och sjukdomsutredningar; (2.) återkallande av stängning av alla nattliga affärs- och nöjesställen inom den 1 juli, men de måste fortfarande strikt följa förebyggande order från Department of Disease Control; (3.) Uppmjukning av försäljningen av alkoholhaltiga drycker för konsumtion på restauranger eftersom det inte finns några tecken på att alkoholkonsumtion är orsaken till infektionerna och antalet fall inte har minskat avsevärt genom att sektorn stängdes. (4.) Uppmjukningen av att organisera underhållning i ett slutet utrymme genom att ordna platser enligt reglerna för social distansering; (5.) Tilldelning av vaccinationer för entreprenörer, tjänsteleverantörer och personer som är involverade i nattaffärer tillsammans med turistföretag; (6.) Förtydligandet av finansiella korrigeringar, skuldmoratorium och ett lågräntelån för att upprätthålla affärslikviditet; (7.) Etablering av kommunikationskanaler mellan regeringen och näringslivet för att lyssna på deras åsikter och diskutera människors behov innan några förebyggande åtgärder genomförs; (8.) CCSA bör diskutera med arbetsministeriet om att lätta på löneutbetalningar för anställda i det fall att arbetsgivarna tillfälligt måste sänka lönen för anställda för att upprätthålla likviditeten i verksamheten istället för att säga upp dem.

Nationella säkerhetsrådets chef Natthapol sa att CCSA är väl medveten om problemen med nattlivs- och underhållningsentreprenörer. De för närvarande genomförda statliga åtgärderna övervägdes dock noggrant och godkändes av alla relevanta ministerier med samma mål att lindra Covid-19-situationen i Thailand.

"Men CCSA är redo att lyssna på allas problem och kommer att göra vårt bästa för att diskutera åtgärdande åtgärder rättvist för att minimera problemen samtidigt som den löser Covid-19 inhemska situationen," avslutade han.

TPN noterar att när nuvarande Covid-19-stängningsåtgärder sträcker sig utan slut i sikte och begränsat ekonomiskt stöd har trycket på regeringen att antingen öppna sektorn eller ge ekonomiskt stöd ökat dramatiskt. Nöjesställen har stängts nationellt i drygt två månader.

CCSA planerar att diskutera några av dessa frågor i morgon men det finns ingen garanti för att några åtgärder kommer att underlättas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.