Koh Larn över 70 % vaccinerade mot Covid-19, säger Pattayas borgmästare, kommer att vara en stor del av "säkra och förseglade" områden för turister

Pattaya, Thailand-

  Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunplume, sade tidigare i veckan när han pratade med lokalpressen om planer för program som Pattaya Move On och Neo Pattaya att Koh Larn nu är över 70 % vaccinerad med endast ett fåtal berättigade invånare kvar att inokuleras mot Covid. -19 coronavirus.

  Du kan få lite mer bakgrund kring Neo Pattaya-planen för att välkomna tillbaka vaccinerade utländska turister, som föreslås använda säkra och förseglade vägar, här.

Koh Larn öppnade nyligen för inhemska turister denna vecka måndagen den 14 juni, efter att ha varit stängd sedan den 5 maj för att ytterligare vaccinera öns invånare och av oro för covid-19 coronavirus.

Koh Larn sågs som ett prioriterat område av Chonburi Public Health Office för vaccination på grund av dess betydelse för inhemsk och utländsk turism och det faktum att den stora majoriteten av öns invånare anses vara "högrisk" på grund av regelbundna interaktioner med inhemska och utländska invånare. främmande turister. Ön är nästan helt beroende av turism för sin ekonomi, annat än en liten och traditionell lokal fiskeindustri.

Koh Si Chang, en annan populär ö i Chonburi som mestadels är beroende av turism, närmar sig också snabbt hundra procent av befolkningen vaccinerade.

Enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume har Koh Larn cirka 2,500 19 permanenta invånare. Av de som är berättigade till ett Covid-XNUMX-vaccin över arton år (den thailändska FDA har ännu inte godkänt vaccinet för de yngre) har bara cirka trehundra invånare ännu inte vaccinerats.

Dessa 300, sade borgmästaren, kommer sannolikt att få vaccin inom en mycket nära framtid när nästa leverans av doser anländer från den thailändska regeringen, beräknad i slutet av månaden. Borgmästaren noterade att vaccinet inte var obligatoriskt för öns invånare men att nästan alla hade valt eller hade för avsikt att ta det på grund av turismens betydelse för öns ekonomi och inte ville ha ytterligare en potentiell stängning av ön som orsakade allvarliga ekonomiska svårigheter för boende under tidigare restriktioner.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/