Fototur: Pattaya går från staden som aldrig sover, till staden som inte kan vakna

Pattaya, Thailand-

  Följande bilder och galleri togs av vårt thailändska team och publicerades ursprungligen för Thepattayanews.co.th, vår populära thailändska version av våra nyheter. Vi fick en stor reaktion från våra thailändska läsare från dessa bilder och artiklar så vi bestämde oss för att dela dem här.

Dessa är alla Walking Street-centrerade bilder, utan tvekan ett av de områden som drabbats mest nu nästan tre månader av nattlivsstängningar i rad, åtta under det senaste året ungefär, och över ett år utan utländska turister utan två veckors karantän. Det är anmärkningsvärt att vissa expat-centrerade områden i staden, som östra Pattaya eller delar av Jomtien, är i mycket bättre form och ganska normala, men de ex-pat-kvarteren är inte det som gjorde Pattaya till den 19:e mest besökta staden i världen i 2019 och strax bakom Phuket med nästan tio miljoner utländska turister (och långt fler inhemska, med cirka 7 miljoner inhemska besökare.) Centrala Pattaya har drabbats hårt, även om vissa områden, särskilt Tree Town och delar av Soi Buakhao och LK Metro, har sett många nya företag förberedda för att öppna i hopp om att kunna öppna igen och satsa på detta område för framtiden.

Enligt Pattaya City Officials är Pattayas ekonomi till cirka 80-90 procent beroende av utländsk och inhemsk turism, starkt driven av underhållning, gästfrihet och turistattraktioner. Den första kategorin stängs av myndighetsbeslut och med det har de två sistnämnda fått betydande träffar i sin gångtrafik och kundbas, med hotell som lokalt rapporterar mindre än 10 procents beläggning (och många runt 3 procent) och många butiker, åtminstone i Centrala Pattaya, säger att deras kundtrafik har minskat med cirka 90 procent eller mer. Restauranger har drabbats hårt av restriktioner som ett förbud mot alkoholförsäljning, men får till skillnad från Bangkok äta middag.

phuket har börjat öppna igen som en del av en sandlådeplan, Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan och några andra platser öppnar "snart" inom de närmaste veckorna under en något annorlunda "förseglad rutt"-plan. Dock, Chonburi fortsätter att kämpa under hundratals Covid-19 fall dagligen, mestadels från marknader, fabriker, byggläger och migrantarbetares sovsalar, och som ett resultat ser ingen lättnad i sikte för en stad som är starkt beroende av turism, gästfrihet och nöjesställen för att driva sin ekonomi.

När ska Pattaya börja vakna?  Även inhemsk turism skulle hjälpa till med problemet och anordna evenemang för att locka lokala turister, men det är begränsat för närvarande, speciellt efter nya alkoholrestriktioner från Chonburi-guvernören denna vecka. Nyckeln är förstås vaccinationsprogrammet för Chonburi som bör se betydande upptrappning under de närmaste veckorna.

Pattaya köpte specifikt tillräckligt med doser av Sinopharm Covid-19-vaccinet för 50,000 XNUMX personer och kommer att påbörja utbyggnaden av detta omedelbart och använda sin egen budget för att betala för det. Detta kom efter att den centrala regeringens vaccinutbyggnad inte gav så många vacciner till Pattaya som förväntat initialt (långt, mycket mindre faktiskt) eftersom de prioriterade Bangkok där majoriteten av Covid-19-infektionerna har varit, och platser som Phuket och Samui, öar som lättare kan öppnas för utländska turister tidigare.

För nu är allt företagsägare kan göra att vänta...utan en aning om hur lång väntan kommer att vara efter tre månader av restriktioner, stängningar och andra Covid-19-åtgärder som redan är på plats som förstör den lokala ekonomin. Protester och vädjanden om hjälp har kommit särskilt från gästfrihets- och underhållningsindustrin under de senaste veckorna, och eskalerat eftersom ägarna hävdar att de har sett lite eller inget ekonomiskt stöd för de pågående stängningarna och inga tecken på att ett slut i sikte. 

Än så länge fortsätter Pattaya att sova, speciellt efter 8:00…..när vaknar den?

 

Sändning
Användarrecension
4.23 (13 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/