Massiv explosion vid plastpärlfabriken i Samut Prakan har pågått i över 12 timmar hittills och dödade 1, skadade dussintals och orsakade evakueringar

FOTO: JS100

Samut Prakan –

En ung brandman, 19, dödades och flera personer skadades under en massiv explosion och efterföljande brand i en stor plastpärlfabrik i Bang Phli-distriktet i Samut Prakan som startade tidigt i morse, den 5 juli.

Den fruktansvärda incidenten inträffade vid Ming Dih Chemicals polystyrenfabrik runt 3:20 och orsakade skador på minst 70 hus i omgivande samhällen och skadade mer än 20 personer. En kraftig explosion hördes i närheten av fabriken innan branden började bryta ut, enligt lokala vittnen.

Ångorna från de brända kemikalierna rapporterades i ett stort område medan en lång rad tjock svart rök tydligt syntes på Bangkoks himmel och kilometer bort från platsen under hela morgonen.

FOTO: Manager Online

Distriktschefen Somsak Kaewsena hade beordrat en brådskande evakuering av alla människor inom en radie på fem kilometer för allmän säkerhet eftersom tjänstemännen var oroliga för fler explosioner eftersom kärnbranden inte var under kontroll och tenderade att röra sig mot ett annat område där tonvis av kemikalier lagrades. Människor som bor runt platsen rekommenderas starkt att bära N95 ansiktsmasker för att skydda sig mot ångor.

Mer än 30 brandbilar och ett team av lokala förvaltningar, stridskämpar och frivilliga skyndade till platsen. De tillbringade hela förmiddagen med att hälla vatten och kemiskt skum i det brinnande lagret men kunde inte kontrollera branden.

Vid 12:00 PM rapporterades ytterligare en explosion efter att en viss mängd kemikalier som lagrats i lagren läckt ut, vilket dödade en frivillig brandman, som senare identifierades som Korasit Raopan, 19, och skadade ytterligare fyra personer.

FOTO: MCOT

Två KA-32 arméhelikoptrar sattes in för att kontinuerligt dumpa vatten och kemiskt skum på elden i mer än tre timmar. Branden har dock ännu inte varit under kontroll vid presstillfället men ska ha minskat i styrka.

Samtidigt har Maga Bangna-varuhuset, som ligger cirka 5 kilometer från explosionen, meddelat sin tillfälliga stängning från 4:00. framöver idag för kundernas och anställdas säkerhet.

Orsaken till explosionen var inte känd medan släckningsarbetet för närvarande pågår kontinuerligt i mer än tolv timmar. Pattaya News/TPN Media kommer att ge mer information och uppdatera så snart som möjligt.

Även om röken och lågorna är tydligt synliga från Suvarnabhumi flygplats, cirka 10 kilometer bort, påverkas inte flyget för närvarande. Men vid 5:00 evakuerades myndigheterna fler människor inom 10 kilometer efter att vinden hade ändrat riktning, vilket blåste ångor längre bort.

FOTO: Komchadluek

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.