Pattaya City för att reparera lekplatsen på Jomtien Beach, säger att bristen på nyckel till lekplatsporten orsakade problemet

Pattaya, Thailand-

En lekplats belägen på Jomtien Beach vid nattmarknaden gjorde lokala medier under helgen, inklusive hos oss, när invånare och föräldrar lade upp sina farhågor om parkens tillstånd.

Först kan du läsa vår tidigare artikel om lekplatsen här.

Till Pattaya Citys ledarskap till förtjänst svarade de bara en dag efter att lekplatsen bevakats i lokala nyhetsmedier. Ledda av vice borgmästare Manoch Nongyai och Witchawut Pinyo, chef för den lokala parkavdelningen, besökte ett team av tjänstemän och reportrar lekplatsen i går eftermiddag, 12 juli 2021.

Lekplatsen har stängts av statliga order i cirka tre månader (som många saker i Pattaya, inklusive hela underhållningssektorn och nattlivet) och förblir stängd enligt biträdande borgmästare Nongyai. Det regelbundna underhållet och städningen av parken hade dock helt klart förfallit.

Enligt Witchawut fungerade den faktiska utrustningen och lekplatsen till ungefär 80 % och det stora problemet med lekplatsen var den speciella ytan som användes som spricker och har ogräs och växter som växer genom sig. Dessutom hade skräp och annat material samlats i parken.

Anledningen till bristen på underhåll, enligt Witchawut, var att nycklarna till parkporten och vem som hade ansvaret för dem var oklart, vilket gör att städpersonalen inte kan komma åt området...i tre månader.

Nycklarna ska ha funnits i flera kommuntjänstemäns förvar och har senare lokaliserats och kommer att tillhandahållas städpersonal. Från och med nu, enligt både Witchawut och Nongyai, kommer parken att städas dagligen, även om den inte är öppen för allmänheten, eftersom den är mycket synlig för alla som tränar och runt Jomtien-området. Parken kommer också att återuppbyggas inom en snar framtid.

Biträdande borgmästare Nongyai noterade dock att lekplatser förblir stängda enligt regeringsbeslut, och även om den omedelbart repareras skulle parken inte kunna öppnas för allmänheten förrän guvernören beordrar det. Oavsett vilket kommer parken att vara helt återställd inom en snar framtid, enligt Nongyai.

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/