Prodemokratiska demonstranter håller bildemonstranter i Pattaya mot thailändsk regering, Covid-19-åtgärder och vaccinprogramspolicy

Pattaya –

Människor i Pattaya som kallade sig "Thai Mai Ton" idag (17 julith) höll vad de kallade en "Car Mob"-rally som protesterade mot den thailändska regeringen, särskilt premiärministern och Covid-19-relaterade restriktioner, åtgärder och den relaterade vaccinutbyggnaden.

Pattaya News noterar att de beskrev sig själva som en bilmobbar och använde taggar på sociala medier för att beskriva sig själva som det.

Protesten leddes av herr Wanchalerm Goonsane. Demonstranter i sina fordon samlades runt Pattaya och Jomtien-området, tutade, visade upp skyltar, banderoller, band och lät regeringen veta hur de kände från 2:00 i ungefär två timmar. Protesten startade nära Soi 6 och fortsatte sedan i hela Pattaya och Jomtien. Pattaya News uppskattar inte publikstorleken som en allmän policy, men det verkade vara många fordon och människor inblandade i rallyt.

Protesten, även om den leddes av Thai Mai Ton-gruppen, verkade också inkludera många individer och till och med andra grupper som var upprörda över antingen regeringen, Covid-19-relaterade policyer och restriktioner, eller bådadera. Majoriteten var i sina fordon och alla sågs bära masker som ett försiktighetsbeteende mot Covid-19.

Pattaya City Police satte upp en kontrollpunkt på Pattaya Second Road halvvägs genom rallyt och blockerade trafiken på North Pattaya Road från en korsning nära Tops Super Market för att se till att demonstranter har följt mätningar av sjukdomskontroll. Men demonstranter gick helt enkelt någon annanstans i staden och flyttade sedan till Jomtien.

Den tillförordnade chefen för Pattayas polisöverste Thanawut Jongjira träffade demonstranterna framför polisstationen på Soi 9 och meddelade att sammankomster och sammankomster, även i fordon, för närvarande var förbjudna enligt en thailändsk lag som utfärdades i går kväll som vi rapporterade här. Detta är utöver andra aktuella åtgärder, som nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar, tillsammans med Chonburi-provinsernas order, som också förbjuder sammankomster och masssamlingar. Enligt överste Thanawut är detta för att förhindra spridningen av Covid-19, även med personer i fordon. Tjänstemän sa att ordern om att förbjuda sammankomster INTE är politiska utan avsedda att skydda allmänheten från spridningen av Covid-19.

Herr Wanchalerm verkade dock vara trotsig efter överste Thanawuts uttalanden och tillkännagav för demonstranterna, "Dessa order är inte det thailändska folkets vilja, som har förtryckts av dessa regler, order och restriktioner. Vi lyssnar men vi följer inte. Om någon av våra demonstranter idag arresteras kommer vi inte att sluta här.”

Demonstranter jublade Wanchalerm medan polisen höll sig lugna. Båda sidor var fredliga, även om demonstranter bröt en risskål framför Pattayas polisstation med en bild av den thailändska premiärministern på, som är en del av en uråldrig tro som betecknar seger före ett krig. Polisen gjorde inga omedelbara gripanden under protesterna.

Herr Wanchalerm tillade genom en mikrofon till en bråkig folkmassa, många på motorcyklar framför polisstationen, "Den thailändska regeringen kan inte göra sitt jobb för att bli av med Covid -19 som nu förstör vår ekonomi och turistnäring under det senaste året och ett halvt, vilket har lagt ner människors försörjning och företag i över tre månader nu, och orsakat ännu fler restriktioner och åtgärder. Men var finns vaccinerna? Varför fortsätter vi att straffa folket? Var finns vår hjälp och vårt stöd? Pattaya lider, Thailand lider.”

"Vi har redan lämnat in en anmälan till polisen för att arrestera den thailändska premiärministern Prayut Chan O'Cha för att ha använt en falsk lag för att förtrycka det thailändska folket", tillade Wanchalerm.

Pattaya-polisen uppgav inte omedelbart om de planerade att vidta åtgärder mot polisanmälan som lämnats in av Wanchalerm och hans anhängare.

Efter protesten gav demonstranter mat till de behövande på Pattaya Beach, som har sett ett ökande antal hemlösa och de i svåra svårigheter på grund av Covid-19-situationen som har ödelagt Pattayas turismberoende ekonomi. Demonstranterna skingrades sedan fredligt, även om polisen höll ett vaksamt öga under hela förfarandet.

Polisen i Pattaya City har ännu inte uttalat om några anklagelser kommer att komma för dem som deltog i församlingen, som de fortsatte att hävda var olaglig och potentiellt skulle kunna sprida Covid-19-koronaviruset.

En fullständig video av protesten finns på vår Facebook-sida, länkad nedan, under livevideosektionen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.8 (10 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.