Chonburi, Chachoengsao och Ayutthaya läggs till i provinserna med maximal kontroll, från och med på tisdag, meddelar Royal Gazette i morse

Nationella -

Thailands kungliga tidning har idag, den 18 juli, lagt till Chachoengsao, Chonburi (Pattayas hem) och Ayutthaya till listan över 13 provinser med maximal kontroll av mörkröda zoner, som gäller denna tisdag den 20 juli.

Liknar det första meddelandet om maximal kontroll i 10 provinser, att begränsa onödiga rörelser och resor rekommenderas starkt för att eventuellt minska spridningen av Covid-19-koronaviruset och det ökande antalet infektioner i de högsta kontrollerade zonprovinserna. Kontrollpunkter kommer att finnas i provinserna med maximal kontroll, enligt myndigheterna, för att avgöra om folks resa är nödvändig och avskräcka resor. Det övergripande budskapet är "Stanna hemma."

Människor uppmanas att arbeta hemifrån, särskilt statliga myndigheter. Den allmänna förväntningen är att alla företag som kan tillåta sin personal att arbeta hemifrån gör det.

En av de största förändringarna är att "förfrågan" om att stanna hemma från 9:00 till 4:00 i Chonburi nu kommer att bli en "beställning". Detta innebär att lagliga mandat kan tillämpas på dem som är ute utan väsentlig anledning att göra det, till exempel en medicinsk nödsituation.

Kollektivtrafiken kommer också att stängas av under vistelsen hemma, på samma sätt som i Bangkok.

De strikta förebyggande åtgärderna inkluderar:

1. Ingen middagspolicy på restauranger. Mat får endast vara för avhämtning. Restauranger, inklusive matvagnar, måste stängas kl. 8. Det finns redan ingen alkoholförsäljning på restauranger på över tre månader.

2. Stängningar av köpcentra och andra liknande anläggningar, förutom de väsentliga delarna av stormarknader, drogaffärer, mat, livsmedel, banker och finansinstitutioner, mobiltelefonbutiker och vaccinationscenter i köpcentra. De kan vara öppna till 8.

3. Hotell och liknande boende tillåts öppna men måste avstå från att anordna någon typ av möten, seminarier eller banketter. Hotellbekvämligheter måste följa samma regler som de övergripande beställningarna, till exempel att restauranger endast är take-away.

4. Närbutiker och marknader kan användas med begränsade timmar. De måste vara stängt från 8:00. till 4:00. Ja, det betyder 7-11 och Family Mart.

5. Skolor, utbildnings- eller utbildningsinstitutioner och andra liknande utbildningsinstitutioner är tekniskt tillåtna att öppna för vissa saker som lärare som undervisar på distans men måste strikt följa de hälsoåtgärder som tidigare meddelats. Personlig studentinlärning i mörkröda provinser äger inte rume, med undantag för vissa specialpedagogiska elever. Chonburi-skolor har nu varit stängda i månader, tyvärr.

Byggutrustningsbutiker, banker, djurfoderbutiker, apotek, bensinstationer, medicinbutiker och liknande butiker som säljer väsentliga och dagliga förnödenheter, såväl som leveranstjänster online, kan drivas efter behov och måste strikt följa de föreskrivna sjukdomsförebyggande åtgärderna av regeringen.

Alla tidigare tvångsstängda arenor, som barer, underhållning etc, måste förbli stängda.

Gränsen för samling ändras från 50 till 5. Fler än 5 personer är förbjudna att samlas utan tillstånd från provinsens tjänstemän.  Mer än EN person som samlas för att dricka alkohol är förbjuden.

Alla åtgärder som anges ovan gäller tisdagen den 20 juli tills vidare.

Som en notering har Chonburi ännu inte släppt specifika beställningar, även om de delade de allmänna beställningarna för maximal kontrollzon som anges ovan på sina sociala mediekanaler. Om du är osäker på om ditt företag kan öppna vänligen ring stadens callcenter på 1337. De generiska beställningarna för maximala kontrollzoner nämnde inte specifikt stränder, pooler, gym eller massagebutiker men det är nästan säkert att det kommer att finnas regler och begränsningar för även dessa föremål. De två sistnämnda är nästan säkra på att stängas som i andra provinser med maximal kontroll, de två förstnämnda kommer sannolikt att vara ett guvernörsbeslut.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
2.8 (5 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.