Chonburi guvernör släpper nya provinsiella order för ändring till maximal kontroll/mörkröd zon

Pattaya, Chonburi-

  Chonburi-guvernören släppte genom sina PR-konton ikväll, den 19 juli 2021, nya order kring stängningar, åtgärder och restriktioner när provinsen blir en "mörkröd" zon.

  Först, fastna på de allmänna reglerna för mörkröd zon genom att läsa detta här.

Nu när du har fräschat upp ditt minne om de övergripande reglerna för mörkröd zon, låt oss gå in på detaljerna i Chonburi-ordningen som släpptes runt 11:00 i kväll. Dessa gäller från och med imorgon den 20 juli 2021 tills vidare:

- Lämna ditt hem utan tillstånd (som arbete som brottsbekämpande eller sjukvård) eller en medicinsk nödsituation mellan 9:00 och 4:00 Det är förbjudet att. Brottsbekämpande myndigheter kommer att leta efter personer som bryter mot denna regel, höga böter och eventuell fängelse för dem som bryter mot denna regel. (utegångsförbud)

-Under alla andra timmar ett bör avstå från att lämna hemmet förutom för väsentligheter som arbete som inte kan utföras hemifrån, mat, medicin, läkarbesök, apoteksbesök, saker som behövs för livet, etc. Detta är inte ett hårt förbud som över en natt, men man bör begränsa att lämna sitt hem om det är möjligt.

-Man kan behöva visa Thai Chana-applikationen vid checkpoints, som kommer att finnas i hela provinsen och speciellt runt interprovinsiella gränser.

-Om man behöver resa, särskilt från provins till provins, bör de ha dokumentation som visar att resan är brådskande och nödvändig (som ett vaccinationsmöte eller en bekräftelse på ambassadtiden.)

- Kontrollpunkter kommer, som sagt, att placeras i hela provinsen, särskilt för att stoppa transporten av migrantarbetare utan tillstånd och för att avskräcka från resor. Resor är inte förbjudna i sig, utan måste endast göras för det väsentliga.

  Stängt tills vidare, tillsammans med vad som stod i den allmänna mörkröda zoninformationen ovan:

-Nöjesställen, barer, klubbar, karaoke, gentlemen clubs, tvålmassage etc. (har redan varit stängt i tre och en halv månad)

- Fisk, kyckling, tjurfäktningsfält, lagliga spelanläggningar (också redan stängda i månader)

- Biografer, teatrar (samma som ovan)

-Snookers, biljard, bowling, skridskoåkning, liknande platser (samma som ovan)

-arkader, nöjesparker inomhus och utomhus

-platser för fester och fester, konferenscenter, bankettsalar, etc (kom ihåg, en gräns till endast 5 personer)

-daghem/äldrehem (förutom övernattningsplatser)

-amuletmarknader

-Alla typer av massagebutiker, inklusive fotmassage, hälsoinrättningar, viktminskningskliniker (Tyvärr folk massage klokt, hade många frågor om detta)

-Spa, skönhetskliniker, salonger, inklusive på privata sjukhus, tatueringsbutiker (De sa inte specifikt frisersalong, bara ställen för skönhet, vi råder ägare till dessa anläggningar att kolla med lokala myndigheter)

-Gym, fitnesscenter, inomhusidrottsarenor (En annan populär fråga, förlåt gott folk.)

- Personligt lärande på skolor förblir stängda

Kan öppnas med restriktioner:

- Spel- och internetkaféer från 4:00 till 8:00

-Pool, vattenpark kan öppna från 4:00 till 8:00 Ingen alkohol. (En annan populär sådan. Pooler kan hållas öppna! Tänk på att vissa lägenheter kan välja att stänga dem och detta skulle vara ett juridiskt beslut.)

-Amuletcenter och små butiker (inte marknader) kan öppna från 4:00 till 8:00

- Restauranger, matvagnar, närbutiker, livsmedelsförsäljare, food courts, matsalar kan öppna till kl. 8 INGEN ÄTA IN. ENDAST TA AWAY/LEVERANS. Ingen alkohol. (Matsalar på sjukhus över natten kan hållas öppna endast för sjukhuspersonal/patienter)

-Offentliga parker, utomhusidrottsarenor, platser för utomhusträning är öppna till 8:00 (Ja, träning är viktigt och en anledning att gå ut.)

- Varuhus, varuhus kan endast öppna för stormarknader, apotek och vaccinationsområden. (Det finns några frågor här om restauranger i gallerior, men de är inte tillåtna att äta i oavsett. Kontakta stadens callcenter på 1337 eller gallerians ledning om du är osäker.)

-Sjukhus, kliniker, apotek, lokala butiker, finansiella företag, banker, kommunikationsföretag, djurmatsbutiker, järnaffärer, bensinstationer, postkontor och andra viktiga butiker, inklusive leverans, kan öppna.

-Marknader, närbutiker är öppna från 4:00 till 8:00

-Hotell och mässhallar kan öppna, dock ingen servering och inga möten/konferenser.

-Det fanns INGA referenser till golfbanor, fiskeparker eller stranden. Det antas att de kan öppna som ett resultat, men vi rekommenderar STARKT att kontrollera med stadens callcenter och myndigheter på 1337 om du är en ägare eller den plats du är intresserad av att besöka om du är kund i förväg. När det gäller stränderna, eftersom de inte fick namn, verkar det som om de förblir öppna vid denna tidpunkt med nuvarande regler, såsom ingen alkohol, på plats.

Återigen, om du inte ser ditt företag listat och är osäker, ring stadens callcenter på 1337 och dubbelkolla med dem. Ta hand om dig och var säker.

Sändning
Användarrecension
3.2 (10 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/