Thailands regering godkänner ekonomiskt stöd till kvalificerade lokala invånare i tre senaste provinser med maximal kontroll, inklusive Chonburi

Nationella -

Den thailändska regeringskommittén, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, har idag, den 20 juli, godkänt ekonomiskt stöd till kvalificerade invånare som drabbats av den senaste ordern om företagsstängningar och restriktioner i tre provinser, Chonburi, Chachoengsao och Ayutthaya .

Premiärministern beordrade via en videokonferens att tillhandahålla ekonomiska botemedel till tre provinser i den mörkröda zonen, eller maximal kontroll, efter begränsningsordern på söndagen.

FOTO: Prachachat

Berättigade arbetare och anställda som skulle få ersättningen var de som är kategoriserade i sektionerna 33, 39 och 40 i social trygghet, inklusive de som arbetar i byggnadsarbetargrupper, nöjesställen, restauranger, transport- och lagringsplatser, grossist- och detaljhandelsområden , fordonsreparationsområdet, det administrativa/vetenskapliga/akademiska stödområdet samt informations- och utbildningsområden.

Enligt godkännandet skulle arbetare i avsnitt 33 få 2,500 6 baht per person medan berättigade entreprenörer skulle få upp till XNUMX hundra tusen baht, beroende på antalet anställda och storleken på verksamheten.

Anställda enligt § 39 och § 40 i socialförsäkringen skulle också få 5,000 31 baht per person. De som inte är registrerade enligt sektionerna ovan bör göra det innan socialförsäkringskassan skulle lämna uppgifter till regeringen för godkännande den XNUMX juli.

TPN-media noterar att de flesta informella arbetare, som är den stora majoriteten av personalen i Pattaya, skulle ha begränsat stöd eller behörighet. Om en utländsk bosatt samlar in social trygghet och har någon av de specifika rollerna ovan, skulle de dock kvalificera sig.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.